Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7^2.0 ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Kupiłem niedawno taką oto audiczke. Silnik to zwykły wolnossący benzyniak 2.0 alt 131km + lpg :D  Samochód mam od 4 miesięcy, jak dotąd jest niezawodny, wymaga jedynie drobnych poprawek lakierniczych i wewnętrznych... Wyposażenie to raczej standard:

el. szyby x2:mellow:

el. lusterka

klima 2 strefowa 

RNS-E (było BNS)

ESP

ABS

Poduchy

Fele 16'

wspomaganie kierownicy 

czerwony fis

W aucie jak dotąd zrobiłem pakiet startowy, czyli kompletny rozrząd, wymiana filtrów i oleju, odgrzybienie i nabicie klimy. Oprócz tego niedawno wywaliłem BNS'a i władowałem RNS-E. Jest to moje drugie Audi, wcześniej miałem B5 1.9 Tdi, które przez 3 lata nie zawiodło mnie ani razu, niestety nowy właściciel zdążył już ją rozbić :facepalm: Jestem 3 właścicielem tego samochodu, poprzednim był znajomy, który zamontował gaz BRC z bosha. Natomiast pierwszy właściciel (niemiec) chyba zbytnio o ten samochód  nie dbał co widać na zdjęciach, podejrzewam, że woził nim jakieś deski i dlatego słupki z tyłu wyglądają jak wyglądają...  Chciałem kupić audice z 1.8T pod maską i napędem na 4 kapcie, ale trafiła się taka, która jest pewna,  bo z komisu bał bym się kupować :D 

W najbliższym czacie zamierzam wykonać poprawki lakiernicze, przyciemnić szyby oraz zrobić obwódkę przedniego grilla razem z ze znaczkiem audi na czarno, a później kto wie :D

DSC_0052 (1).JPG

DSC_0053.JPG

DSC_0054.JPG

DSC_0055.JPG

DSC_0056.JPG

DSC_0057.JPG

DSC_0058.JPG

DSC_0059.JPG

DSC_0060.JPG

DSC_0061.JPG

DSC_0062.JPG

DSC_0063.JPG

DSC_0064.JPG

DSC_0065.JPG

DSC_0066.JPG

DSC_0067.JPG

DSC_0068.JPG

DSC_0069.JPG

DSC_0070.JPG

DSC_0071.JPG

DSC_0072.JPG

DSC_0074.JPG

DSC_0075.JPG

DSC_0076.JPG

DSC_0077.JPG

DSC_0078.JPG

DSC_0079.JPG

DSC_0080.JPG

Opublikowano

Jakiś dostawczy do miasta chyba był, przycisk awaryjnych tak mi podpowiada.  Przebieg też ostro skręcony na oko, ale dość niskim kosztem go wyszykujesz za to :) 

Opublikowano
  • Autor

Przebieg raczej pewny, od 2005 do 2015 pełna książka serwisowa, później przez trochę ponad rok jeździł tym samochodem znajomy 

Opublikowano

Książki serwisowe do kupienia na allegro dla każdego :)  No chyba, że rzeczywiście służył jako wół roboczy do miasta. Wtedy takie przecierki na kierownicy, siedzeniu i w bagażniku da się wytłumaczyć.  Ale wątpię.

Edytowane przez golfagn

Opublikowano
  • Autor

nie wiem czy niemcowi chciałoby się bawić w kupowanie lipnej książki :)

Edytowane przez bartosz159

Opublikowano

Odkąd widziałem Fiestę za 1,5-tysiaka euro , która była obita a silnik pił litr oleju na setkę (no, 900ml) a Niemiec i tak wyrobił do niego książkę to nic mnie nie zdziwi.

Opublikowano
  • Autor

Hmmm... data wydrukowania książki jest starsza od auta, starsze pieczątki są już dość mocno wyblakłe i pochodzą z kilku różnych ISTNIEJĄCYCH serwisów, do tego mam kilka faktur za części wymienione w tych serwisach i biorąc pod uwagę to, że wszystko działa jak trzeba, silnik chodzi tak jak ma chodzić i nie bierze jakoś dużo oleju jak na ten silnik, to myślę że jest to prawdziwa książka i przebieg. Ślady użytkowania wewnątrz samochodu są wyraźne, ale nie każdy jest oszustem co kręci licznik :) 

Opublikowano

Serio myślisz, że problem jest z taką książką? Sam Ci zrobię taką... Rozumiem, że sprawdzałeś przebieg w salonie, że jesteś taki pewien?

Opublikowano
  • Autor

Nigdzie nie napisałem, że jestem pewien, napisałem  "MYŚLĘ że jest prawdziwy"  Nie każde auto, które ma 12 lat musi mieć natrzaskane według niektórych min. 250000tyś km. Ja przykładowo robie 8-9 tyś. km. rocznie. Kierownica i kilka przycisków jest poprzycierane, ale to nie znaczy, że "był ostro kręcony"