Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

DP w ALT?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 
Mam szybkie pytanie... Czy opłaca się instalować DP do 2.0 ALT? Czytałem, że w silnikach bez turbo może nawet wystąpić spadek mocy. Mam na oku DP o średnicy 2.75, czy taki będzie odpowiedni? W jaki sposob zmienia się odgłos silnika? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś kto ma DP nagrał filmik prezentujący odgłosy silnika na zewnątrz. Pozdro

PS. Cały pomysł DP wynika z tego, że zanim silnik nie rozgrzeje się do 90C to na gazie silnik gaśnie. Gaz regulowany juz 2 razy, cewka wymieniona, wszystkie świece wymienione, "gruszka" jest ok, przepustnica wskazuje ponad 100g wiec jest ok... Mam tylko błąd katalizatora w komputerze, nic więcej...

Opublikowano

ja bym proponował rozwiercić starego kata lub wywalić  cały środek dać emulatora sondy i zobaczyć jak będzie, koszty jakie poniesiesz to emulator sondy który kosztuje niedużo w porównaniu z DP a nawet jakbyś później montował DP to emulator i tak Ci się przyda.

Opublikowano

PS. Cały pomysł DP wynika z tego, że zanim silnik nie rozgrzeje się do 90C to na gazie silnik gaśnie. Gaz regulowany juz 2 razy, cewka wymieniona, wszystkie świece wymienione, "gruszka" jest ok, przepustnica wskazuje ponad 100g wiec jest ok... Mam tylko błąd katalizatora w komputerze, nic więcej...

A jak na benzynie??

Opublikowano
  • Autor

Na benzynie nie zgaśnie, może minimalnie szarpnąć ale też sporadycznie. 

Opublikowano

mało prawdopodobne żeby katalizator był przyczyną gaśnięcia silnika na lpg

Opublikowano
  • Autor

Hmm, co do wyprucia wnetrzności katalizatora to słyszałem że odgłos silnika później jest nie do zniesienia. Falcone, wiesz może gdzie szukać przyczynygaśnięcia kiedy w komputerze mam tylko błąd kata?

Opublikowano
10 godzin temu, arkadiusz.nas napisał:

Hmm, co do wyprucia wnetrzności katalizatora to słyszałem że odgłos silnika później jest nie do zniesienia.

Tutaj zdania są podzielone bo wielu twierdzi że prawie nie odczuwa zmian, a i tak chcesz wywalić kata wiec nie wiem w czym problem.