Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Falujące światło wnętrza po zamknięciu samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio padł mi aku choć jest tegoroczny a wszystkie urządzenia były wyłączone. Zauważyłem, że po opuszczeniu auta nawet po dłuższym czasie świeci się lampka w podsufitce. Po określonym czasie gdy lampka powinna zgasnąć przygasa do zera i zapala się z powrotem i tak okresowo cały czas. Gdy zamknę samochód światło w podsufitce faluje tzn. przygasa do zera i zapala się z powrotem non stop.  nigdzie nie znalazłem takiego problemu.  Odłączałem aku,  po ponownym podłączeniu sprawa się powtarza. 

Dodam, że miałem oświetlenie wnętrza led. tylko, że ponad rok jeżdżę i nie było problemu.  Po wymianie żarówek z Led na normalne efekt ten sam.  Stukanie w lampki, przekaźniki pod kierownicą, moduł komfortu nic nie reaguje.

Drzwi działają dobrze, krańcówki sprawne, żadnych błędów na desce rozdzielczej. Kierunkowskazy normalnie migną przy zamykaniu czyli wszystko powinno być ok. Ewidentnie gdy lampka w podsufitce się ponownie zapala słychać pykanie z modułu komfortu pod nogami kierowcy.  Po wyjęciu wszystkich żarówek moduł i tak pyka.  

Nawet przy zamkniętym samochodzie i wyjętych żarówkach oświetlenia wnętrza MK pyka i nie gaśnie podświetlenie awaryjnych czyli nie przechodzi w normalny stan zamknięcia.  Pewnie bierze jeszcze spory prąd.

Modół komfortu 8E0959433AR wersja 26/2003.

Czy konieczna jest wymiana lub naprawa modułu komfortu czy wina leży gdzieś indziej??

Pomóżcie.

Opublikowano

Może jakieś zwarcie na przewodach

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Jakby zwarcie to by jakiś błąd wyskoczył raczej.  I gdzie to zwarcie jak wszystko niby działa. Ruszałem gumami między drzwiami a karoserią i nic. Padałem pobór prądu po tym jak padł mi aku a  jeszcze dzień przed tymi zjawiskami.  Przy zamkniętym i wszystko wyłączone było 10mA a gdy czerwona lampka alarmu miga w drzwiach prąd skakał do 15mA więc raczej ok. 

Opublikowano
  • Autor

Dodam, że mam jeszcze zrobione lampki led w drzwiach pod krańcówki w zamkach, ale działa normalnie.  Jakby jakaś krańcówka nie działała to bym zauważył na desce, albo migające lub zapalone światło przy otwartych drzwiach z przekręconym zamkiem.