Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

"Buczenie" w okolicy zbornika paliwa 1.8t +Q

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich !

Od kilku tygodni borykam się z problemem, którego źródła nie jestem w stanie określić, dlatego zwracam się do Was z prośbą o pomoc :)

Po zakupieniu pojazdu w lutym cieszyłem się jego bezawaryjnością do końca wiosny, czyli jakieś 3 miesiące.... bowiem dopadł mnie błąd :

17705 pressure drop between turbo and throttle valve oraz Błąd składu mieszanki - zbyt uboga mieszanka [system too lean] .

I auto zaczęło sie nagannie zachowywać, brakowało mocy, szarpało podczas przyspieszania,wypadanie zapłonów,  przy dłuższym postoju trzeba było kilka 2-3 razy kręcić, żeby uruchomić, ogólnie przeobraziło sie w betoniarke a nie 1.8t BEX. 

Wymieniłem :

1. Przepływomierz ( bo zaniżał) ;

2. Sonde lambda regulującą (przed katem - ustało wypadanie zapłonów, zmniejszyło się spalanie) ;

3. Zawór DV - na poprawiony z literką N na końcu - ale bład 17705 pozostał

4. Sprawdziłem kompresorem szczelność - musiałem wymienić dwa zaworki i eżektor bo dmuchało zniego przeciągiem, przewody gumowe szczelne

5. Wymieniłem wkład pompy paliwa na zamiennik SKV taki, jak w opisie u Azure - 02SKV272 ; 

6. Kupiłem i wymieniłem filtr paliwa na ORI z ASO P8E0201511J - dowiadywałem się u "dilera" VW dwa razy jaki ma być do mojej wersji

7. Podmieniałem cewki zapłonowe, bo myślałem,że moje są padnięte - ale diagnoza jedna wszytkie 4 szt sprawne 

8. Mam teraz nowy komplet świec NGK PFR6Q  v line 37 jeszcze nie zamontowany i ......

Zdaje sobie sprawę, że pewnie połowe gratów można bylo nie wymieniać, ale po wymianie  moc wróciła, "ma kopa" jak to seria bex, ogólnie da sięjezdzić , ale to co zostało, to problem z odpalaniem po dłuższym postoju, tak jakby paliwo się cofało i zapowietrzało układ. Poniżej dodaje filmik mojego autorstwa :

Jak już uda mi się odpalić, to potem reszta chodzi cacy, po 5 km około buczenie ustaje i jest cisza.....

I teraz pytanie, może się zdarzyć taka sytuacja, że nowy filtr paliwa z reduktorem, na którym przejechałem 10 tys km umarł ?

Czy to ewidetnie pompa paliwa i poszukać na podmiankę innąsztuke 

Pozdrawiam Wszystkich i czekam na opinie :) 

Edytowane przez KacperBE

Opublikowano

Cześć,

Nie dawno miałem bardzo podobny problem, w moim przypadku okazało się filtr paliwa (nowy, dobrany przez "super mechaniora" ) był pod niższe ciśnienie niż dawała moja pompka, co powodowało podobny objaw jak u Ciebie. Pomogła wymiana filtra, z tego co pamiętam to z tolerancją na 3,5 Bara

Opublikowano
  • Autor

Hej

Zmieniłem filtr ORI na Mann'a bo taki był "pod ręką", ale problem występuje nadal.... także w moim przypadku to coś innego. Teraz na drugi ogień idzie pompa paliwa...

Opublikowano

Odepnij powrót do baku do jakiegoś naczynia zobacz czy jest ciszej. U mnie hałasował zaworek zwrotny w deklu pompy. Cała pompa nowa vdo (razem z koszem).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dziękuje wszystkim, którzy chcieli mi pomóc. Problem został rozwiązany.  Okazało się,że zamiennik pompy firmy SKV  kod  02SKV272, który miał wytwarzać 4 bary, w rzeczywistości wytwarzał mniej i sobie nie radził..... jak był nabity na full zbiornik lub 3/4 to nie było problemu, poniżej połowy zaczynały się dziać cyrki jak na filmiku. Kupiłem ORI pompę paliwa ,zrobiłem na niej 600 km z różnym poziomem paliwa (nawet na głebokiej rezerwie) i problem się skończył. Pozdrawiam !