KviczoL Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Witam Niedawno wymieniłem czujnik położenia klap w kolektorze ssącym (błąd p201500),czyszczenie przepustnicy i zaworów myślałem że pomoże jeśli chodzi o nierówną prace. Na youtube znalazłem identyczny problem lecz nikt go w komentarzu nie zdiagnozował , może ktoś z Was mi pomoże. Zimny czy ciepły silnik na biegu jałowym nie ma różnicy wklejam link do yt z problmem
simplus Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Chyba na to się mówi wypadanie cylindrów. Chodzi o to, że jeden z cylindrów nie działa prawidłowo. Podepnij pod komputer i na jednym z menu możesz sprawdzić czy jeden z cylindrów szczególnie nie "obija" się Jeżeli tak to ... pytanie kiedy były wymieniane świece, jeżeli dawno to zacznij od tego. Jeżeli nie pomoże ... zapisz sobie który cylinder wypada i zamień cewki miejscami. Jeżeli po tym zabiegu okaże się, że zmienił się wypadający cylinder .... to cewka do zmiany.
KviczoL Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2017 Dzieki za odpowiedź , zrobię jak napisałeś, o poprawie poinformuję.
KviczoL Opublikowano 5 Października 2017 Autor Opublikowano 5 Października 2017 Witam świece wymienione ,cewki dobre, żadnego szarpania podczas jazdy nie ma tylko na wolnych się to pojawia, mam pęknięta membrane w odmie która będę wymianial to tłumaczy chyba podcisnienie na korku oleju ale czy tłumaczy takie przerwanie?
MichalS95 Opublikowano 20 Października 2021 Opublikowano 20 Października 2021 @KviczoL mam ten sam silnik i ten sam problem. Co u Ciebie było?
Artur19833 Opublikowano 17 Maja 2022 Opublikowano 17 Maja 2022 Mam Podobny Problem 2.0 tfsi dodatkowo na sanniu zuca budą
Rekomendowane odpowiedzi