Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nieznośny Problem uszczelki ! brak sił pomocy !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam Audi A4 B5 2.6 V6 o mocy 150KM mam ją około 2 lat problem z jakim sie borykam prawie od samego początku to wycieki silnika oglądało ją kilku mechaników każdy próbował to naprawic i nic, chodzi mi dokładnie o uszczelke misy olejowej była wymieniana juz chyba z 5-6 razy w tym nawet wymieniłem miskie olejową a tu nic jak cieknie tak cieknie próbowałem składac tez na różne pasty które zakładałem wraz z nowymi uszczelkami i nic ciągle jeden róg miski cieknie ten po drógiej stronie niz filter, niedawno miałem u mechanika zamówiłem uszczelke razem z pastą miska została zdjeta odtłuszczona posmarowana pastą na to nowa uszczelka i jeszcze raz pasta odrazu wymieniłem filtr oleju i olej aktualnie valvoline 10w40 po pracy cały spód umyłem i co dojehcałem do domu od mechanika jakies 10Km kłade sie w garażu i juz kapie na głowe z miski. macie jakies pomysły dzis sprawdziełem odme silnika jest ok i to samo mam z uszczelkami pokryw zaworów juz gdzies puszcza bo kapie na wydech i czuć olej w kabinie. niedawno wymieniałem rozrzad i odrazu robiłem tez usczelki ale nadal nic ciągle ciekną nie wiem ten silnik to trzeba zaspawać czy jak :kwasny: brakuje juz mi sił jezeli ktos ma jakie kolwiek pomysły czekam na propozycje Pozdrawiam .

Opublikowano

a nie leje sie spod dekla co w nim siedzi simering wału ?

Edytowane przez Aby13

Opublikowano

a może leci  z górnej miski. zaglądał tam ktoś?

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, michcio28810 napisał:

a może leci  z górnej miski. zaglądał tam ktoś?

Czesc Panie Michale górna miska była sprawdzana ale sprawdze simering wału tak jak kolega wyżej pisał dziekuje za pomoc jednakże tematu nie zamykam

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, Aby13 napisał:

a nie leje sie spod dekla co w nim siedzi simering wału ?

Czesc dziekuje za pomoc sprawdze ale ciekawe jezeli 5-6 mechaników ją widziało czy kazdy by tego nie zauważył ja sam moze i bym rozebrał niby mechanik po "zawodówce" ale tego silnika sie poprostu boje i to co moge to naprawie ale z takimi rzeczmi to nie ryzykuje

Edytowane przez MarcinA4v6

Opublikowano

przerabialem taki temat i wygladalo na uszczelke ,a lalo sie spod przedniego dekla aluminiowego w ktorym siedzi simering wału od strony rozrzadu .nie chodzi mi o sam simering tylko ten aluminiowy dekiel

Opublikowano

ten silnik nie jest taki straszny.a może miska jest krzywa lub ma jakiś ubytek w tym miejscu co cieknie.na pewno musisz zlokalizować czy leci z dołu czy z góry silnika

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ja też kiedyś miałem ten problem miskę ściągałem i zakładałem z 3 razy aż w końcu okazało sie ze to nie uszczelnienie jest problemem tylko czujnik temperatury oleju który jest zaraz nad nią z czujniczka puszczał się olej i sączył się centralnie na miske, faktycznie  wyglądało to tak jak by uszczelnienie było felerne. 
Pozdrawiam 

Inkeds4wnzjjf_LI2.jpg

Edytowane przez Rafik0117

Opublikowano

u mnie było tak samo.tylko kolega pisze że cieknie mu po przeciwnej stronie filtra oleju

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Kolego Marcin A4V6 udało się zatrzymać wyciek, bo u mnie też cieknie i nie wiem skąd.