Opublikowano 21 Sierpnia 20179 l Witam. Od jakiegoś czasu w moim audi daje się usłyszeć jakiś szum podczas jazdy. Na początku myślałem że to łożysko w kole ale po wybraniu się do mechanika powiedział że to skrzynia. Moje pytanie czy to napewno skrzynia czy może coś innego. Może miał ktoś podobny problem. A jeśli to skrzynia to opłaca się regenerować czy lepiej kupić nową bądź używaną z innego samochodu. I na co zwrócić uwagę przy kupnie i jaka jest taka realna cena za takowej skrzyni. Audi a4 B7 2.0 TDI 140km kod BLB Pozdrawiam Edytowane 21 Sierpnia 20179 l przez Krisb7 Dodanie danych
Opublikowano 21 Sierpnia 20179 l Automat czy manual?Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 22 Sierpnia 20179 l Może na początek spróbuj wymienić olej? Naprawa skrzyni jak i kupno używki moze zaboleć po kieszeni...
Opublikowano 22 Sierpnia 20179 l Autor Myślisz że wymiana oleju pomoże? A co do kosztów to orientujesz się może ile taka skrzynia może kosztować ?
Opublikowano 29 Sierpnia 20179 l Hej kolego, jeśli już huczy to wymiana oleju raczej nie pomoże. Pewnie uszkodzone jest któreś łożysko lub tryby. Jeśli jesteś z okolic Białegostoku/Warszawy mogę polecić solidnego chłopaka od naprawy skrzyń, nigdy nie zostawiłem u niego więcej jak 900 - 1000 zł.
Opublikowano 30 Listopada 20178 l W dniu 29.08.2017 o 22:28, pawel1806 napisał: Jeśli jesteś z okolic Białegostoku/Warszawy mogę polecić solidnego chłopaka od naprawy skrzyń, nigdy nie zostawiłem u niego więcej jak 900 - 1000 zł. Jak można ją bym poprosił o namiary. Mam problem tego typu że raptem zaczęły haczyć wszystkie bieg,byłem u mechanika zalecił wymianę oleju w skrzyni biegów co uczyniłem lecz poprawy brak . Mechanika twierdzi że trzeba przejechać co najmniej 100/150 kilometrów żeby odczuć poprawę, ile w tym prawdy niewiem ale wydaje mi się że kończy się skrzynia. Edytowane 30 Listopada 20178 l przez zaba74