Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Za mała wycena

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam znajoma z pracy na parkingu uszkodziła mi auto błotnik do wymiany, zderzak przerysowany, lampa zadrapana, pan z Hesti wyliczył szkode na 1240 zł dla mnie to śmieszne pieniądze od razu powiedziałem mu ze daje auto do serwisu i on tak napisał , mam pytanie czy mogę domagac sie zwrotu kosztu przejazdu ( aso jest 30 km od mojego domu) i słyszałem od kolegi nie wiem czy to prawda ze w aso auto jak ma przekroczone 6 lat to jak przekroczy naprawa koszt wyceny to mam płacić z własnej kieszeni . Wiem ze sama lampa kosztuje w aso 870 zł a gdzie wymiana błotnika malowanie i cieniowanie drzwi o zderzaku już nie wspomnę , pomóżcie dzięki

Opublikowano

Jedź do ASO niech ci zrobią swoją wycenę naprawy i niech prześlą to do Hesti do zaakceptowania

Ja tak zrobiłem bo dostałem wycene z HDI na 1800 zł a w ASO zrobili na prawie 5000 i w zasadzie HDI przystało bez problemu

Opublikowano

mnie w PZU coś takiego:

ups.jpg

wycenili na 6500zł więc nie narzekam

:> :> :>

Opublikowano

Witam ja miłem identiko w gniecenie tylko koło jeszcze koło rozwalone i dzwi tylnie i przednie i z pzu mialem dostac 1800zł z oc sprawcy. ale nie naprawiam tego w serwisie bo jak widze jak naprawia sie auta to mi sie scyzoryk otwiera w kapśi

Opublikowano
  • Autor

I co wziełeś kasę starczyło ci na naprawę ,ja dobrze ze znalazłem babe po długich poszukiwaniach i przyznała sie tak bym musiał płacić z własnej kieszeni za 2 miesiace płace ac pozdr.[br]Dopisany: 23 Styczeń 2009, 21:36_________________________________________________ Ta hestia to oszuści szwagier w Mercedesie coupe 93 r miał błotnik do wymiany zderzak lampe , kierunek i dostał 4 tyś. z pzu

Opublikowano

hmmm no to widze że miałem duuuużo szczęscia dostając za to tyle.

Opublikowano
  • Autor

Byłem dzisiaj w serwisie to powiedzieli mi ze najpierw ta pani musi przyznac sie do winy te oświadczenie co mam to mozna sobie wiecie gdzie wsadzić a wycana szkody auta w aso powiedzieli mi 200 zł , więc zadzwoniłem do hesti to już niby wysłali tej babie druki do podpisania ( ciekawe kiedy przyjda) dlatego koledzy przestrzegam chociaż małe otarcie trzeba wzywac policje bo za 2 dni może sprawcy coś sobie odwidzieć .

Opublikowano

A widzisz ja myślałem że wzywałeś policję bo ja wzywałem i nie miałem żadnych problemów później w ASO

Opublikowano
  • Autor

To moja 1 stłuczka a na dodatek to ta baba robi w mojej firmie mówiła ze sie dogadamy ,jeszcze napisze ci numer za tydzien czasu cofała i przywaliła dziewczynie w drzwi Fiesty , wciagu 2 tygodni 2 stłuczki na parkingu aż strach zostawiać auto zrobi sie ciepło to jezdze rowerem bo mam blisko, dziewczynie powiedziała ze miała zaparowana szybe a mi ze zamarznieta i to kobieta na stanowisku (kierowniczka) pozdr.

Opublikowano

OT, mnie PZU (zdjęcie u góry)

fgdfgdfgdfgdfgdfgdfgdf_497c9636034f8.jpg

Wycenili na 1377PLN :good:

Ale ta Twoja wycena to... :thumbdown:

Opublikowano

W razie problemów z wyceną, kalkulacją naprawy -służę pomocą na priv.

Pozdrawiam

arielka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam dzisiaj byłem w serwisie zrobiłem kosztorys za swoje pieniazki trwało to 5 min. i zapłaciłem 200 zł. wyszło 4,5 tyś zł .a wczesniej hestia wyceniła mi na 1200 zl zadzwoniłem do hesti to baba kazała mi odesłac ksero , ciekawe czy moge sie starac o zwrot kosztorysu mam fakture imienna pozdr.

Opublikowano

Powinieneś się starać żeby ci oddali kasę za to że dali ud...y z wyceną i musiałeś zrobić inną na swój koszt

Opublikowano

Faktura w takim razie powinna byc wystawiona na hestia.

Wówczas mogliby się pokusić o zwrot kosztów.

A propos, trochę drogi ten kosztorys :/

Pozdrawiam

arielka

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Bardzo drogi zajęło mu to z 5 minut przepisał z wyceny hesti i juz .[br]Dopisany: 21 Luty 2009, 11:33_________________________________________________Witam to ja naprawili mi autko w aso nic nawet nie widac jeszcze oddali zderzak który jest troche otarty nawet nie widac mysle ze go sprzedam , autko wymyli dodali ramki na tablice rejstracyjne jestem zadowolony , a hestie wyszła fakturka na 5600 a mi chciał dac 1200 zł ,polecam aso bez szpachlowania itp. pozdr.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio dostałem w tył na szczęście :chytry: w Żony Yariskę a nie moje A4 i w HDI wycenili uszkodzony pas tylny, reflektor, klapa bagażnika i podłoga bagażnika na 1789zł z robocizną i już mi na miejscu wciskali kasę do ręki a ja oddałem do ASO i skasowali ich na 7600zł i łykneli tą fakturę jakby mi dali z 5000 zł to może bym sam naprawiał ale z taką wyceną to nie ma co.

Opublikowano

MI warta dawał 1890zł a serwis bagatela 13256zł . I zrobiłem tak że naprawiłem na własny rachunek i przedstawiłem i rachunek na tak sama kwote co serwis mi dawał na 13256zł .Oczywiste Warta zakwestionowała ta kwotę żądająć nie rachunku tylko Faktury VAT . O dałem saprawe do D.A.S już na pierwszej rozprawie pani sędzina sie pytała panią prawnik z warty czym się rożni faktura VAT od rachunku oprócz VATU .Ze to klient ma prawo naprawić sobie auto gdzie mu się podoba , oni twierdza i upierają się że chcą rachunek VAT , na części dostali rachunek VAT , i że oni maj podpisane ze serwisami autoryzowanymi od 180zł do 1000zł ( to mi się najbardziej podobało ) za element a taki zwykły od 50zl do 80zł . 3 razy wygrałem sprawę a Warta dalej upiera się przy swoim stanowisku i non stop odwołuje sie