Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak bezpiecznika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, wymieniłem szczotki w wentylatorze od klimy. Po wymianie podłączyłem do przewodów by sprawdzić czy dziala-dziala. Za parę dni zamontowalem go, do sprawdzenia nie działa. Dodam, że odcięte przewody złe zabezpieczylem, i izolacja spadla- mogło się zrobić zwarcie? Więc otwieram puszkę z bezpiecznikami by znaleźć bezpiecznik 40A. Szukam szukam i tam go nie ma. Mam tylko przekaźnik, bez bezpiecznika czy jak to jest?[emoji19]

Co zrobić, by znowu odzyskać prąd w przewodach do wentylatora?[emoji12]0c56e7cd31c5f66722729188749f45f5.jpg

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witaj. Na tym zdjęciu masz ujęte jedynie przekaźniki. Bezpieczniki są niżej, w głębi.

Opublikowano

Witam. Przy otwartych drzwiach kierowcy zdejmij plastikową osłonę i tam masz bezpieczniki.

Opublikowano
10 minut temu, badyl666 napisał:

Witam. Przy otwartych drzwiach kierowcy zdejmij plastikową osłonę i tam masz bezpieczniki.

Za osłoną, o której mówisz, nie ma bezpiecznika wentylatora 40A. Jest on pod przekaźnikami, dostępny po zdjęciu osłony/półki nad nogami kierowcy pod kierownicą.

EDIT: na tym zdjęciu akurat miałem wyjęty ten bezpiecznik bo wymieniałem, ale z tego co pamiętam to powinien siedzieć obok tego 50A.

Edytowane przez Arek8888

Opublikowano

Bezpieczniki pod kierownicą.jpg

Opublikowano
Dnia 26.08.2017 o 20:55, Bałtek Czuchaj napisał:

Mam taki problem, wymieniłem szczotki w wentylatorze od klimy.

Kolego Arkadiuszu. Zastanawiałem się który wentylator może być od klimy? Jak załączam klimę na postoju to załącza mi się wentylator chłodnicy i wentylator nawiewu. Ja wybrałem wentylator nawiewu i jego bezpiecznik jest tam gdzie napisałem. Pozdrawiam

Opublikowano
Godzinę temu, badyl666 napisał:

Kolego Arkadiuszu. Zastanawiałem się który wentylator może być od klimy? Jak załączam klimę na postoju to załącza mi się wentylator chłodnicy i wentylator nawiewu. Ja wybrałem wentylator nawiewu i jego bezpiecznik jest tam gdzie napisałem. Pozdrawiam

Mam na myśli, że na chłodnicy są dwa oddzielne wentylatory - jeden z nich do chłodzenia silnika (w B5 najczęściej napędzany paskiem), drugi do klimy (elektryczny, który włącza się po włączeniu klimy) i jest on zabezpieczony bezpiecznikiem 40A pod kierownicą. Natomiast zgadza się, że wentylator nawiewu ma bezpiecznik za tą osłoną na boku deski rozdzielczej. Przynajmniej w moim B5 jest to tak zrobione :)