kacperbdg Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Jak w temacie chce założyć lampki w drzwi czerwone i białe teraz pytanie jak rozwiązać temat podłączenia z tylu mam elektryczne szyby oczywiscie chce żeby włączały się tylko przy otwarciu drzwi
mareksz82 Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Jak masz elektryczne z tyłu to nie ma problemu. Przód i tył wpinasz we wtyczkę sterownika drzwi. Gdzieś powinien być temat o tym. Edytowane 5 Września 2017 przez mareksz82
kacperbdg Opublikowano 5 Września 2017 Autor Opublikowano 5 Września 2017 A umiesz mi powiedzieć w które piny dokładnie ?;p
Goofy Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Ja wymieniłem wiązki boczków drzwi na takie co maja kostki do lampek i wszystko śmiga
mareksz82 Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Z przodu obie lampki równolegle połączone są i w 32-pinowej kostce sterownika drzwi podłączone do pinów 13 i 21. Z tyłu natomiast 16-pinowa kostka do jednej lampki pin 2 do drugiej pin 3 i z lampek wspólny przewód do pinu 6. Będziesz do tego potrzebował konektorki żeby wpiąć przewody do wtyczek
kacperbdg Opublikowano 6 Września 2017 Autor Opublikowano 6 Września 2017 1 godzinę temu, mareksz82 napisał: Z przodu obie lampki równolegle połączone są i w 32-pinowej kostce sterownika drzwi podłączone do pinów 13 i 21. Z tyłu natomiast 16-pinowa kostka do jednej lampki pin 2 do drugiej pin 3 i z lampek wspólny przewód do pinu 6. Będziesz do tego potrzebował konektorki żeby wpiąć przewody do wtyczek Póki co ogarniam tył czyli pin 2,3,6 są wolne w tej brązowej kostce mogę sobie normalnie piny dorobić ? Czy muszę się wlutowac w instalacje bo piny już są wykorzystane do czegos innego ?
mareksz82 Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Z tego co pamiętam z tyłu 6 a z przodu 21 są juz obsadzone, pozostałe są wolne.
kacperbdg Opublikowano 6 Września 2017 Autor Opublikowano 6 Września 2017 Ok wszystko się zgadza 6 to wspólna masa razem z przyciskiem do otwierania szyb
Rekomendowane odpowiedzi