Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

S4 Gorący temat , dosłownie !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy gorący temat i to dosłownie. Od kilku dni podróżując moją eską ,miałem dziwne uczucie jak by cały tunel środkowy mi się grzał - gorąca popielniczka , climatronic a po dłuższej jeździe nawet gałka się nagrzewała. Dziś znalazłem źródło kłopotu ,kiedy to zacząłem czuć ,że gorąco mi w stopy (nawiew LO , na zewnątrz 13 stopni ) więc mówie co jest....wsadziłem rękę pod kierownicę a tam prawie mnie poparzyło...zrobiłem postój no i szukam... widoczny czarny plastik gorący w cholerę !!! , zacząłem jeszcze głębiej grzebać...a tam metalowa rurka wręcz wrząca...paluch poparzony... jakieś pomysły?

Dodam ,że nawiew chodzi normalnie. Na LO - leci zimne , na HI - leci gorące.

Miałem wrażenie ,że czuć płynem gdy wyszedłem z samochodu.

IMG_20170912_173909_zpsxcbbpvhn.jpg

Edytowane przez wanio123

Opublikowano

Paluch poparzony bo za tym plastikiem jest nagrzewnica ;)
Miałem podobny problem, rozszczelnił mi się kawałek tej czarnej obudowy i przez dziurę dmuchało mi gorącem pod nogi i na tunel. Uszczelniłem i po problemie ;)
U Ciebie pewnie wali po całości skoro popielniczka, climatronic a nawet gałka się grzeje. 
Pzd.

Edytowane przez Marcinx52

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Marcinx52 napisał:

Paluch poparzony bo za tym plastikiem jest nagrzewnica ;)
Miałem podobny problem, rozszczelnił mi się kawałek tej czarnej obudowy i przez dziurę dmuchało mi gorącem pod nogi i na tunel. Uszczelniłem i po problemie ;)
U Ciebie pewnie wali po całości skoro popielniczka, climatronic a nawet gałka się grzeje. 
Pzd.

Gdyby się rozszczelniło to nie powinien lecieć gdzieś płyn? I czy ta rurka jest gorąca nawet wtedy gdy włączam ziemny nawiew? 

Opublikowano

Nie, bo to jest osłona.
Zawsze jest gorąca bo to przecież nagrzewnica ;) 

Edytowane przez Marcinx52

Opublikowano

Nagrzewnica zawsze będzie gorąca - takie jej zadanie aby grzać.

Chłopakom chodzi o rozszczelnienie plastikowej obudowy nagrzewnicy, przez co leci ci ciepłe powietrze dosłownie wszędzie :)
Ty z kolei piszesz o rozszczelnieniu samej nagrzewnicy  i tu racja jak będzie nieszczelna to będzie wyciekać płyn na dywaniki. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 14.09.2017 o 09:42, aiwer napisał:

Nagrzewnica zawsze będzie gorąca - takie jej zadanie aby grzać.

Chłopakom chodzi o rozszczelnienie plastikowej obudowy nagrzewnicy, przez co leci ci ciepłe powietrze dosłownie wszędzie :)
Ty z kolei piszesz o rozszczelnieniu samej nagrzewnicy  i tu racja jak będzie nieszczelna to będzie wyciekać płyn na dywaniki. 

A gdy dodać do tego zapach w aucie ,jakby wprost z silnika...? 

Opublikowano

Powietrze z kratek idzie przez komorę filtra przy podszybiu. Chcąc nie chcąc, zawsze część zapachów bedzie z komory silnika, ALE jeśli nie masz nigdzie żadnych wycieków to będzie to zapach raczej zwykłego nagrzanego silnika (oczywiście złagodzone o filtr).
Jeśli masz jakies wycieki, np. olej kapiący na kolektor wydechowy to będzie śmierdzieć i to bardzo. Tu żaden filtr nie da rady.