Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pojawiające się kody błędu P0299 i P2196

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Na starcie chciałbym zaznaczyć, że jestem świeżakiem na forum. 
Od kilku tygodni borykam się z problemem w moim Audi A4 B7 2.0 TDI, 140 KM kod silnika BPW.  Po wymianie silnika i regeneracji turbiny wyskakują mi następujące błędy P0299 i P2196. Filtr DPF wypruty.  Po wizycie u mechanika stwierdzono  źle wyregulowaną turbinę (cięgno, sztyce) Pojawiające się objawy to brak mocy przy niskich obrotach i niedoładowanie turbimy oraz na wysokich obrotach turbina przeładowuje.  Zwiększyło się spalanie z 6,5 na 7,5l/100km. Turbina zastała zdemontowana i oddana na reklamacji. W zakładzie gdzie regenerowałem ją powiedzieli mi, że z ich strony wszystko jest ok, turbina jest dobrze ustawiona i pompuje poprawnie w całym zakresie pracy.  Zawór N75 był już podmieniamy, nic to nie dało. Wczoraj jadąc ekspresówką z prędkością 140 przy 3 tyś obr/min zaczęła pulsować kontrolna świeć żarowych i odcięcie mocy.  Proszę o jakieś podpowiedzi od czego muszę zacząć aby zlokalizować przyczynę usterki.  

Opublikowano

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/16683/P0299/000665

https://a4-klub.pl/topic/210013-audi-a4-06r-20-tdi-140km-powracający-p2196/

zrob komplet logow statycznych i dynamicznych i wklej tutaj linki, przyczyn moze byc duzo

Edytowane przez moniuh

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za odpowiedź.

Jutro postaram się podjechać do gościa który ma odpowiedni sprzęt i sczyta mi wszystkie logi. Sprzęt która ja posiadam niestety nie wykona tego. 

Opublikowano

Cześć, doszedłeś co i jak z błędem P0299? 

Opublikowano
  • Autor

Witam, Na chwilę obecną nie poradziłem sobie z tymi kłopotami. Do końca tygodnia auto stoi nieużywane :/