Sarpil Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Witam! Od krótszego czasu jestem w posadaniu Audi A4 B5 z 1997 roku o silniku 2.4. Nie powiem, auto było brane w ciemno, ale nie o tym mowa. A więc, po zakupie zrobiłem w niej wszystko, co mi powiedzieli warsztaty, diagności m.in. rozrząd, wahacze, amortyzatory, poduszki pod silnikiem jak i skrzyni biegów i coś by się pewnie znalazło jeszcze. Teraz mam takie pytanie. Dzisiaj odebrałem samochód z warsztatu, wszystko było pięknie, obroty nie falowały, nie było żadnego stuknięcia podczas zmiany biegów z powodu poduszek, wszystko idealnie. Dopiero po przejechaniu jakoś 70 kilometrów bidulka zaczęła dziwnie się zachowywać, a więc. Falowała na niskich obrotach, przy ruszaniu jak i zmiany biegów do 3 tysięcy obrotów drgał całkiem mocno pedał gazu, przy mocniejszym skręceniu kierownicą nadal drgał, mimo wysokich obrotów. Czy ktoś może wie, czym to może być spowodowane? Dziękuję z góry.
Koremir Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 Falować może przez świece. Wykreć swiece i zobacz czy nie jest "czarna"
Sarpil Opublikowano 8 Października 2017 Autor Opublikowano 8 Października 2017 Najprawdopodobniej masz racje, w poniedziałek to zrobię. A trzepotanie pedała gazu czym może być spowodowane?
Rekomendowane odpowiedzi