jaguaro Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Panowie postanowiłem się podzielić moim doświadczeniem z ostatnich kilku dni. Miałem w fatalnym stanie tunel na dodatek po demontażu fabrycznego uchwytu telefonu zostały mi 2 szpetnie wyglądające otwory wiec postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce. Zakupiłem folie 3D Carbon + folie szczotkowane Alu oraz benzynę ekstrakcyjną i rożnej gradacji papier ścierny. Na początek zasklepiłem otwory klejem na gorąco i kawałkami plastiku, obszlifowalem do uzyskania kształtu opływu tunela. Następnie za pomocą papieru ściernego począwszy od 100 a kończąc na 220 starłem stara powłokę farby uzyskując czysty plastik. Chciałem to wszystko pomalować ale stwierdziłem ze tylko na cześć naniosę lakier resztę okleję folią 3D Carbon, przy okazji okleiłem też szczotkowanym Alu popiołke i ramkę oraz zaślepkę pod ręcznym. Efekt jak poniżej. 4,5 godziny pracy nie licząc demontażu i montażu, koszt całkowity 160zł. Wielu z Was pomyśli że w tej cenie kupi tunel w dobrym stanie i zapewne będzie miało racje ale taki zapewne nie[emoji6] Przy okazji dla uzupełnienia całości tył popiołke też ogarnąłem[emoji16] Sorki miało iść do działu DIY, jeśli można prosić admina to proszę o przeniesienie[emoji106] Tapnięte z iPhone
Rekomendowane odpowiedzi