Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5 2.8AAH quattro] Czarny czterołap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w związku z tym, że mam chwilkę czasu postanowiłem się "pochwalić" moim audi. Jest to A4 B5 Quattro z 1995 roku z silnikiem 2.8 AAH 174KM z podltenkiem LPG. Samochód zakupiłem dość okazyjnie bo za 4500zł. Jak to bywa w takich "okazjach" musiałem kilka rzeczy poprawić. 
-Nie działający prędkościomierz (pierscień w skrzyni biegów) - ZROBIONE
-Stuki w przednim zawieszeniu, wymieniłem zatem kompletny wielowahacz wraz z amortyzatorami oraz drążkami kierowniczymi oraz tuleje sanek
-Wyciek oleju z tylnego dyferencjału, zostały zmienione uszczelniacze pół osi oraz olej na Motul 
-Wymiana łożyska tylnego koła
-Wymiana pompki paliwa

-Kompletna wymiana rozrządu(pasek rolka, napinacz, pompa wody oraz termostat) oraz wszelkich uszczelnień silnika (Uszczelniacze wału, wałków, uszczelki dekli, uszczelnienie miski, uszczelka chłodniczki wody)

-Wspawanie 2 nowych katalizatorów (zamienniki) ponieważ oryginalne gdzieś tajemniczo znikły 
-Poprawa instalacji LPG (nie do końca tak jak powinno być al brakło środków aczkolwiek jest dobrze)
-Wymieniłem również komplet foteli na poliftowe kubełkowe podgrzewane i elektrycznie sterowane lędźwia
-Pełny serwis klimatyzacji 
-Wymiana tylnych lamp na I lift

PLANY:

-Wymiana lamp przednich na xenon 
-Wymiana licznika na wersje z FIS
-Piaskowanie felg zimowych (stalówki)
-Wymiana tarcz hamulcowych z tyłu
-Wymienić sterownik LPG oraz wtryskiwacze na te z wyższej półki
-Polakierować maskę oraz zderzaki
-Wymienić kompletne zawieszenie tylne (delikatne luzy już są oraz skrzypienie tulejek)

FOTKI:

_20171006_164605.JPG

Więcej fotek wrzucę w tygodniu ponieważ brak czasu nie pozwolił mi na więcej

*Auto przedstawione, ale user się nie przywitał w odpowiednim dziale. ->Nowicjusz

DSC_0210_v1.JPG

DSC_0212_v1.JPG

DSC_0211_v1.JPG

DSC_0209_v1.JPG

DSC_0208_v1.JPG

DSC_0214.JPG

Edytowane przez nusiek

Opublikowano

oooo RLS, to będzie już nas na forum tu ze 4 :thumbup1: 

endzel ajsy czym prędzej out, powodzenia w modzeniu, szerokości :hi:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Co prawda dawno nic nie dodawałem ani nie pisałem, ale od nowego roku zaczynam z delikatnymi modami w tym tygodniu wleciała
-Nowa kierownica trójramienna:D
-Ramki na zegary:D

W planach jest pomalować maskę i założyć normalne lampy, zastanawiam się nad xenonem do tego zderzak po lift ze spryskami :huh:

kier.jpg

zegary.jpeg

Opublikowano

Nie zastanawiaj się tylko bierz panie. Te twoje endzely poprostu z daleka wieja wiocha (nieobrazajac wsi bo wielu ludzi z tamtąd mam i spoko ludziska)  bierz xenony rezaj na bixy to raz dwa więcej fotek miało być i co panie gdzie one są

Pokaż jego zadek wnętrze coś więcej bo po przodzie to można tylko z fusow chyba wrozyc co można jeszcze u ciebie zamontować.

Póki co nie ma gadania zbieraj kasę i wymień u jakiegoś Janusza te angele merkely na normalne poliftowe lampy. Zderzak?  Możesz zawsze pójść po kosztach i zrobić to samemu jest tutaj bardzo fajny poradnik jak zrobić spryski  u ciebie czorny kolorek więc będzie mało co widać czy to ori czy nie ;)

Widzę ori ramienia wycieraczek wielu tu ci poleci ramienia z passata b5 fl  aero

Dodatkowym modem z racji kolorku znowu :D pakuj duże lustro z prawej strony z racji że to przedlift będzie to o wiele tańsze i zapewne bardziej dostępne niż do polifta ;)

Z racji tego że to staruszek to zapewne i tunel z przedlifta więc polecam ci wymianę tunelu na din1 pod zwyklego klimatronika i radyjko z biedry czy też ori chorusa ewentualnie din2 pod navi.... Oczywiscie jak koszty pozwolą :)

Kratki mógłbyś też w przyszłości zamontować z polifta te podswietlane.

Także bierz się panie za robotę bo taka piękna sztuka musi się prezentować nie tylko mruczeniem ale tez musi robić prestiż na dzielni :D

Edytowane przez BlackHazelAudi

Opublikowano

Bardzo fajna a4'reczka ;) Wymień lampy na polifta kilka detali,będzie malinka ^^

Mam na sprzedaż jak by co cały komplet 1 din z panelem klimy i concertem plus blaupunkt :D Stan idealny ;)

Opublikowano
  • Autor

Fotki będą obiecuję ostatnie 3 miesiące miałem bardzo duży sajgon w pracy (kupa aut do naprawy) Więc czas nie pozwalał. Co do tunelu myślałem kiedyś o 2din ale widzę że koszt spory i przeróbek też dużo, najgorszy ten panel klimy :( Podświetlane kratki będą jeszcze pewnie w tym miesiącu. Z ciekawostek mogę dodać że mierzyłem audi miernikiem lakieru (tym z wyższej półki) i okazało się, że po za tylnymi prawymi drzwiami od dołu (600Mikronów) cała jest w oryginale :D

BlackHazelAudi: Czy mógłbyś mi podać link do tego poradnika ze spryskami ?

Opublikowano

Edytowane przez Hiper

Opublikowano
  • Autor

O dziękuje bardzo :)

Opublikowano

Lampy wymieniaj i to już :D kup depo wsadź hida jak masz zamiar spryski zakładać i będziesz zadowolony! Powodzenia!

Edytowane przez tomczas

Opublikowano
  • Autor

Są fotki w 1 poście, może nie za ładne ale tak na szybko tylko to dałem rady pstryknąć. Co do lamp to wleci ori xenon w Hidy się nie bawię.

Edytowane przez nusiek