sgn1808 Posted October 17, 2017 Posted October 17, 2017 Witam, przymierzam się Panowie w przyszłym roku do zwiększania mocy w mojej AVB chciałbym to zrobić raz a porządnie dlatego chcę już temat mieć zarysowany szerzej (nie chcę się tym ścigać ale od czasu do czasu chcę depnąć i czuć frajdę z jazdy jak i przede wszystkim bezpiecznie wyprzedzać gdy jadę z z żoną i dzieckiem czego jie mogę powiedzieć teraz...). Czyli tak, czytając różne tematy najlepszą opcją będą wtryski z ARL(po regeneracji koszt około 1600zł), fimic centralny 550/180/65 powinien być wystsrczający, turbina chyba najodpowiedniejsza będzie gt1756vk (zależy mi jak najbardziej w pełnym zakresie obrotów, i tutaj nie znalazłem jeszcze nigdzie do kupienia po regeneracji stąd też nie wiem jaki może być koszt ale szacuję w granicach 1200-1500 zł) jeżeli chodzi o sprzęgło to myślałem nad VR6 przejść na jedno masę która przeniesie ponad 400 Nm.Zależy mi na tym by robiąc samochód zrobić to raz a pożądnie, dbać by jeździło i służyło do" normalnej" w miare jezdzie,bez upalania ale poruszać się wtedy kiedy trzeba dynamicznie i bezpiecznie. Pozdrawiam i proszę o podpowiedzi i sugestie ludzi którzy mają na ten temat pojęcie. Cel 200KM/400Nm z delikatnym może być +. P.S. Na chwilę obecną mam zrobiony tylko swap z 1.8t bez środkowego tłumika.
Recommended Posts