tomalaaa Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Witam temat myślę trochę znany lub przypominający tematy typu moduł komfortu . Moje pytanie jest następujące nie działają mi szyby elektryczne przód bo z tyłu korby , brak sterowania lusterkami oraz otwierania drzwi od strony kierowcy z pilota natomiast reszta drzwi otwierają się normalnie z pilota . Dobrałem się do modułu komfortu i wygląda na idealny bez żadnych zawilgoceń czy zaśniedziałych pinów , prawie jak nówka . Po załączeniu kluczyka słychać że przekaźniki w module dostają napięcie i się załączają . Bezpieczniki sprawdzone i są wszystkie sprawne . Co może być jeszcze przyczyną ??? bo nie wiem czy opłaca się brać za rozbieranie drzwi od strony kierowcy czy raczej jednak ten moduł ???
tomalaaa Opublikowano 20 Października 2017 Autor Opublikowano 20 Października 2017 Zaznaczę że dioda w drzwiach od kierowcy mruga na czerwono
Marcin Pakuła Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 A wiązkę drzwi sprawdziłeś?
tomalaaa Opublikowano 20 Października 2017 Autor Opublikowano 20 Października 2017 Tak sprawdzona , guma gięta zero uszkodzeń , wiązka owinięta dodatkowo parcianą taśmą brak uszkodzeń
tomalaaa Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 Temat zamknięty . Przyczyną były pourywane i spękane kable przechodzące przez gumę miedzy drzwiami a resztą samochodu. Potrafiło nawet przytopić od środka gumę do kabli . Usterka naprawiona kable polutowane i jest gitara pozdrawiam i dzięki wszystkim za sugestie .
Rekomendowane odpowiedzi