ynos Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Witam, Niestety nie mogę przekręcić kluczyka w zamku drzwi i otworzyć auta z kluczyka. Coś chyba nie tak z wkładką. Wyciągnąłem klamkę+zamek lecz nie wiem jak wyciągnąć wkładkę zamka. Czy ktoś może poinstruować?
ynos Opublikowano 23 Października 2017 Autor Opublikowano 23 Października 2017 Bez roznitowania środkowej "tulei" nie da rady otworzyć zamka. Niestety nie widzę nic uszkodzonego, a mimo to nie mogę otwierać auta z kluczyka. Czy ktoś może w jakim zakresie trzeba przekręcać kluczyk by otworzyć i zamknąć centralny zamek z kluczyka? Czy jest to około 45 stopni? I czy ruch ten wykonuje się lekko i kluczyk wraca sam w pozycję 0 - w której idzie go wyciągnąć? Bo w moim przypadku, by przekręcić kluczyk, trzeba go raczej objąć całą dłonią i po pokonaniu dużego oporu kluczyk kręci się dookoła i nie wraca sam w pozycję wyjściową.
spec_50 Opublikowano 10 Października 2021 Opublikowano 10 Października 2021 Witam .Mam podobny problem z wkładką:najpierw nie mogłem włożyć kluczyka do końca,ale po kilku razach mocniejszego wciskania kluczyk wszedł,ale nie mogę przekręcić.Jeżeli ogarnąłeś ten problem z wkładką, prosiłbym o wskazówki.Byłbym wdzięczny. Piszę o zamku przy drzwiach od kierowcy.Drugi zamek działa.
Darojk Opublikowano 5 Marca 2022 Opublikowano 5 Marca 2022 Panowie, jak wyjąć tą wkładkę, błagam pomocy.
Rekomendowane odpowiedzi