juniorex321 Posted October 24, 2017 Posted October 24, 2017 (edited) Cześć, mam pytanie odnośnie liczników w A4. W mojej A4 mam licznik z pełnym fisem, ale licznik jest pierwszej generacji, czyli z zegarkiem podstawowym analogowym (zdjęcie poniżej). Jakiś czas temu zauważyłem problemy z wyświetlaczem, który stopniowo bladł, aż do całkowitego "zgaszenia". Tzn w chwili obecnej tylko świeci i nic poza tym. To miało miejsce ok. pół roku temu, a ok. miesiąc temu padł mi jeszcze dodatkowo ściemniacz i podświetlenie zegarów jest praktycznie zerowe. Poszperałem po internetach, podzwoniłem w kilka miejsc z allegro i wszędzie odpowiedź brzmiała jednakowo - ze względu na rocznik mojej A4 małe szanse są na dobranie zamiennika wyświetlacza. W związku z tym pomyślałem o kupnie nowego używanego. Tutaj pojawia się moje pytanie. Pierwsze z nich to jakie skutki będą podłączenia licznika takiego jak mam w tej chwili np. z 1.8 do mojej 1,9? Tylko różnice w obrotach czy jeszcze np w prędkości? Natomiast drugie pytanie czy istnieje możliwość przekładki mojego licznika na licznik poliftowy również z pełnym FISem i zegarem również analogowym, ale z cyframi 3, 6, 9 i 12? Czytałem, że te poliftowe (nie wiem o które dokładnie chodzi) mają już immobilizer w liczniku, natomiast ja mam swój w kluczyku. Ale nie wiem jak to byłoby w tym przypadku. Edited October 24, 2017 by juniorex321
Fazii Posted October 24, 2017 Posted October 24, 2017 Wszystko masz opisane tu https://www.dropbox.com/s/vx50nzm250gm8rv/Audi_A4_wymiana_licznika_95_na_00%281%29.doc?dl=0
juniorex321 Posted October 24, 2017 Author Posted October 24, 2017 (edited) Dzięki za odpowiedź - tak jak myślałem, nie będzie to takie proste A w takim razie jakie skutki będą podłączenia licznika takiego jak mam w tej chwili np. z 1.8 lub 2,5TDI do mojej 1,9? Tylko różnice w obrotach czy jeszcze np we wskazaniach prędkościomierza, poziomu paliwa itp? Edited October 24, 2017 by juniorex321
Fazii Posted October 24, 2017 Posted October 24, 2017 Kodujesz na diesla r4 i pokazuje prawidłowe obroty na blacie
Recommended Posts