Czuter94 Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Witam. Jako że jest duzo rozpoczętych i niewyraźnych wątków zadaje pytanie. Czy jest możliwość wymiany licznika na kolorowy w a4 b7 i czy juz ktoś to (z powodzeniem) wykonał? Z góry dziękuję za zainteresowanie tematem
koloboro Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Pb czy ON ?Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
koloboro Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 możliwość jest. zazwyczaj problemem jest immo i jego dopasowanie. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
kdawid Opublikowano 27 Października 2017 Opublikowano 27 Października 2017 BKE będzie miał prawdopodobnie immo 3 i będzie ciężko znaleźć licznik z odpowiednim immo. Musi być z B7 1.9TDI z początku produkcji (czyli BKE) lub z B7 z silnikiem 2,5TDI. Numer licznika to 8e0920931M. Inne diesle w B7 mają już immo 4 (1.9TDI od 2006 roku też) i nie da się dopasować licznika bez wyłączenia immo w ECU silnika.
Czuter94 Opublikowano 27 Października 2017 Autor Opublikowano 27 Października 2017 Ja mam 8E0920932... także raczej nie podejdzie
kdawid Opublikowano 28 Października 2017 Opublikowano 28 Października 2017 Ja mam 8E0920932... także raczej nie podejdzieNie podejdzie bez wyłączenia imo w ecu silnika ale jak wyłączysz imo w ecu to powinien podejść z każdego Diesla b7. Dobry fachowiec od łuczników Ci to ogarnie. Jak chcesz mieć jak z fabryki bez kombinowania w ecu to musisz mieć ten licznik który Ci podałem. Nie jest łatwo go zdobyć ale się trafiają. Niedawno jeszcze był na allegro ale teraz go nie widzę jużWysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka
Czuter94 Opublikowano 28 Października 2017 Autor Opublikowano 28 Października 2017 Czyli zdjęcie immo z ecu powinno rozwiązać sprawe i mam kolorowy fis?
koloboro Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 Tak. ale trzeba jeszcze dokodowac kluczyki. chyba ze masz transpondery do kolorowego licznika. Bo jak tego nie zrobisz to odpali silnik ale bedzie napis safe i włączą sie awaryjne. Przerabialem ten temat. No i bez odpowiedniego sprzętu nie podchodź. Pytaj dalej Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
kdawid Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 14 godzin temu, Czuter94 napisał: Czyli zdjęcie immo z ecu powinno rozwiązać sprawe i mam kolorowy fis? Zdjęcie imo z ecu jest tylko po to żeby w aucie zadziałał licznik który normalnie nie pasuje do twojego B7. Reszta dopasowania to standard, tak jak pisze koloboro, musisz jeszcze dopasować pastylki imo do nowego licznika, przypisać vin swojego auta i ustawić przebieg. Do tego potrzebny jest odpowiedni sprzęt i trochę wiedzy. Jak kupisz licznik taki który pasuje do twojego auta to nie musisz wyłączać imo w ecu ale reszta procedury musi zostać wykonana.
Stanlley Opublikowano 12 Grudnia 2017 Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Witam Nie chciałem zakładać innego tematu. A czy jest tez mozliwosc zmiany licznika na kolorowy w b7 z silnikiem BRE ? Aha numer obecnego licznika to 8E0 920 901D Edytowane 12 Grudnia 2017 przez Stanlley 1
Rekomendowane odpowiedzi