Mruczek1995 Posted October 29, 2017 Posted October 29, 2017 Witam wszystkich. Nazywam się Mariusz i mam do was prośbę ,czy mógł by mi ktoś pomóc w diagnozie logów mojego 1.8t bfb 163 km ? Wykonałem logi według instrukcji ,3 bieg 2000 obr/min i gaz w podłoge . Logi jakie robiłem to 002, 033 oraz 115 Jestem nowy i proszę o wyrozumiałość . Znalazłem stronkę do wysyłania logów lecz ona nie działa ... Poniżej wstawiam 2 pliki , jeden to surowy który wypluł mi mój vag com a drugi to przygotowałem w exelu lecz nie wiem czy zrobiłem to dobrze więc wysyłam dwa . Z góry dziękuje Pozdrawiam wszystkich Mariusz Tu jest surowy log 1LOG-01-002-033-115.CSV A tu po obrobienu w exel'u LOG-01-002-033-115.CSV
zwonko Posted October 29, 2017 Posted October 29, 2017 58 minut temu, Mruczek1995 napisał: według instrukcji ,3 bieg 2000 obr/min i gaz w podłoge . instrukcja mówi o 1500. 58 minut temu, Mruczek1995 napisał: a drugi to przygotowałem w exelu lecz nie wiem czy zrobiłem to dobrze nie zrobiłes tego dobrze, obrobienie tego to dwa kilkniecia. Logi wrzucaj na http://log.malonetuning.com/upload Szczelność dolotu a potem przepłwyka do podmianki.
Mruczek1995 Posted October 29, 2017 Author Posted October 29, 2017 (edited) 17 minut temu, zwonko napisał: instrukcja mówi o 1500. nie zrobiłes tego dobrze, obrobienie tego to dwa kilkniecia. Logi wrzucaj na http://log.malonetuning.com/upload Szczelność dolotu a potem przepłwyka do podmianki. Dziękuje ... Możesz mi poradzić jak sprawdzić szczelność dolotu z góry dziękuje. A i mam pytanko jest możliwość oceny ile ten silnik na dzień dzisiejszy ma koni ? tak mniej więcej Po odczycie tego wykresu z tej stronki co podałeś ? Edited October 29, 2017 by Mruczek1995
zwonko Posted October 29, 2017 Posted October 29, 2017 Jest tego duzo na necie. W skrócie zapinasz kompresor do dolotu i sprawdzasz gdzie ucieka. Szukaj filmików na YT. Hasła: boost, leak, 1.8T. Na forum tez mnóstwo tematów i filmików o tym się przewinęło.
Mruczek1995 Posted October 29, 2017 Author Posted October 29, 2017 Dziękuje za chęć pomocy zaraz poszukam. Orientujesz się może czy przepływomierz w 1.8t można jakoś wyczyścić czy raczej nie jest to możliwe ?
zwonko Posted October 29, 2017 Posted October 29, 2017 Można, próbować. Kąpiel w IPA, tj. alkoholu izopropylowym, w woreczku. Nie czyścić mechnicznie, nie dotykać, nie upuścić. Choć są tu tez tacy co czyszczą delikatnie mechanicznie, ale to bardzo bardzo bardzo delikatna rzecz i na prawdę łatwo uszkodzić. Prędzej taka kąpiel. Może być jeszcze specjalny spray do MAF. Inna rzecz, że rzadko pomaga i zazwyczaj na krótko. Tam się utlenia taki metal który to mierzy, czyli po prostu starość nie radość. Nie myśl o zamiennikach, używki... jak na prawdę nie masz kasy i masz trochę szczęścia.
Mruczek1995 Posted October 29, 2017 Author Posted October 29, 2017 Rozumiem ... Oglądam właśnie filmiki z sprawdzania szczelności . Jak tylko przestanie padać I będę miał troche czasu to to ogarne . Bardzo Ci dziękuje Pozdrawiam
Recommended Posts