Jump to content
IGNORED

Po wymianie oringu na pompie wtkyskowej Audi A4 5b nie odpala

Recommended Posts

Posted

Witam . Mam następujący problem mianowicie po wymianie oringu na pompie wtryskiwaczy Audi A4 B5 2000r 1,9tdi (AHU) i po złożeniu pompy, samochód nie chce odpalić . Odkręciłem tylko tylna część pompy i po wymianie oringu złożyłem wszystko tak jak było , nie ściągałem paska rozrządu . Pompa jest odpowietrzona , silnik kręci i nic się nie dzieje . Czy możliwe że na wtryskach jest za małe ciśniecie?

Posted

Luzowałeś nakrętki na wtryskach i kręciłeś? Powinna lecieć wacha, dokręcasz nakrętki i musi odpalić.

Wysłane z OP3T

• Upvote 1
Posted (edited)

Poluzowałem nakrętki od wtrysków , paliwo leci . Lecz nadal nie odpala , pompa tłoczy paliwo na wtryski. Czy możliwe żer wtryski się zawiesiły i nie pompują mieszanki do cylindrów ?

Edited by Promasterduo
  • 2 months later...
Posted

Witam . Czy udało się rozwiązać problem ? Mam podobnie po wymianie uszczelek na pompie nie odpala. Pompa się rozszczelnila i została wyjęte , rozebrana wyczyszczenia . Po złożeniu i włożeniu do auta z nowymi uszczelkami , odpowietrzeniu auto nie gada . Rozrząd ustawiony na znaki. 

Posted

Rozwiązałem problem , okazało się że źle ( odwrotnie) włożyłem krzywkę znajdującą się w środku pompy i tłoczyła ona paliwo na inne cylindry niż powinna . Po odwróceniu jej i odpowietrzeniu układu samochód pali normalnie