Jump to content
IGNORED

Problem z EPC i ESP po montażu tempomatu i kierownicy multi

Recommended Posts

Posted

Potrzebuje pomocy mianowicie wymieniłem moduł pod kierownica zwijak dołożyłem manetki tempomatu i wycieraczki na pełny fis i ciagle wywala mi błąd 008504 przy tym wyświetla mi się kontrola trakcji i EPC a jak założę stary moduł bez tempomatu i bez multi kierownicy wszystko jest Ok jeździ bez problemu nie wywala żadnych błędów kodowanie według opisu z forum jest to audi a4 B7 2005rok 2.0 TFSI

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Posted

a kodowanie czujnika kąta skrętu G85 robiłes?

Posted

A przełożyłeś czujnik skrętu z jednej taśmy do drugiej? Bo może kupiłeś taśmę bez czujnika skrętu. Ja tak miałem i mogłem sobie kodować 2 dni.

Posted

Nie przełożyłem ale kodowanie wchodzi wszystko działa tylko jak pojeżdżę trochę wywala wszystko. Ale mogę spróbować z tym czujnikiem tylko gdzie on jest i jak to zrobić ?

Posted (edited)

Jest umieszczony pod taśmą/zwijakiem. Spróboj przełożyć ze swojej starej taśmy do nowej, bo może jest felerny.

eb44b7786feecc8df52b408ef0a27456.jpg

Edited by Redus23
Posted
Jest umieszczony pod taśmą/zwijakiem. Spróboj przełożyć ze swojej starej taśmy do nowej, bo może jest felerny.
eb44b7786feecc8df52b408ef0a27456.jpg

Ok jutro spróbuje z tym czujnikiem nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale w mojej audi do aktywowania tempomatu używałem long coding bo jak na forum (login11-11463)nie dało pozatym kodowanie abs u mnie jest bosch 8.0 i kodowanie sensor for steering angle (G85) idzie dobrze a przy ESP-Sensor Unit (G419) wychodzi mi w pierwszym oknie ERROR (kodowanie według wiki.ross-tech)

• 1 month later...
Posted

Ok jutro spróbuje z tym czujnikiem nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale w mojej audi do aktywowania tempomatu używałem long coding bo jak na forum (login11-11463)nie dało pozatym kodowanie abs u mnie jest bosch 8.0 i kodowanie sensor for steering angle (G85) idzie dobrze a przy ESP-Sensor Unit (G419) wychodzi mi w pierwszym oknie ERROR (kodowanie według wiki.ross-tech)

Nie pomogło przełożenie czujnika dalej mam to samo

• 2 months later...
Posted

Jeśli komuś to coś pomoże to wymieniłem manetkę tempomatu i skończyły się moje problemy