spinacz47 Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Potrzebuje pomocy mianowicie wymieniłem moduł pod kierownica zwijak dołożyłem manetki tempomatu i wycieraczki na pełny fis i ciagle wywala mi błąd 008504 przy tym wyświetla mi się kontrola trakcji i EPC a jak założę stary moduł bez tempomatu i bez multi kierownicy wszystko jest Ok jeździ bez problemu nie wywala żadnych błędów kodowanie według opisu z forum jest to audi a4 B7 2005rok 2.0 TFSI Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pawlos23 Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 a kodowanie czujnika kąta skrętu G85 robiłes?
spinacz47 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 Chubs tak zrobiłem tak jak w opisie https://a4-klub.pl/topic/14538-wymiana-modu%C5%82u-kierownicy-pod-tempomat-kierownic%C4%99-multifunkcyjn%C4%85/Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Redus23 Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 A przełożyłeś czujnik skrętu z jednej taśmy do drugiej? Bo może kupiłeś taśmę bez czujnika skrętu. Ja tak miałem i mogłem sobie kodować 2 dni.
spinacz47 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 Nie przełożyłem ale kodowanie wchodzi wszystko działa tylko jak pojeżdżę trochę wywala wszystko. Ale mogę spróbować z tym czujnikiem tylko gdzie on jest i jak to zrobić ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Redus23 Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 (edytowane) Jest umieszczony pod taśmą/zwijakiem. Spróboj przełożyć ze swojej starej taśmy do nowej, bo może jest felerny. Edytowane 12 Listopada 2017 przez Redus23
spinacz47 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 Jest umieszczony pod taśmą/zwijakiem. Spróboj przełożyć ze swojej starej taśmy do nowej, bo może jest felerny. Ok jutro spróbuje z tym czujnikiem nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale w mojej audi do aktywowania tempomatu używałem long coding bo jak na forum (login11-11463)nie dało pozatym kodowanie abs u mnie jest bosch 8.0 i kodowanie sensor for steering angle (G85) idzie dobrze a przy ESP-Sensor Unit (G419) wychodzi mi w pierwszym oknie ERROR (kodowanie według wiki.ross-tech)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
spinacz47 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2017 Ok jutro spróbuje z tym czujnikiem nie wiem czy ma to jakieś znaczenie ale w mojej audi do aktywowania tempomatu używałem long coding bo jak na forum (login11-11463)nie dało pozatym kodowanie abs u mnie jest bosch 8.0 i kodowanie sensor for steering angle (G85) idzie dobrze a przy ESP-Sensor Unit (G419) wychodzi mi w pierwszym oknie ERROR (kodowanie według wiki.ross-tech)Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNie pomogło przełożenie czujnika dalej mam to samoWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
spinacz47 Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Opublikowano 10 Marca 2018 Jeśli komuś to coś pomoże to wymieniłem manetkę tempomatu i skończyły się moje problemy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi