jacekbalcerzak Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 siema jak kupilem samochod to zauwazylem pod maską ze wężyk (wydaje mi sei ze to od spryskiwaczy) jest odpięty, i nie pryska na tylna wycieraczkę, gdzie jest jego miejsce?
hugo911 Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 (edytowane) Wężyk ze zdjęcia służy do "odpowietrzenia akumulatora"- wpina się go z boku aku zeby odprowadzał ew opary wydobywające się z aku. Na twoim zdjęciu nawet widać ładnie otwór w aku w który należy wpiąć ten wężyk Co do spryskiwacza to popatrz przy zbiorniczku spryskiwaczy czy przypadkiem na pompce nie masz jednego wyjścia zaślepionego albo czy poprostu to wyjście nie jest puste. Wężyk od tylnej szyby idzie od pompki, przez lewy błotnik (po ściągnięciu nadkola go można namierzyć) i tam wchodzi do wnętrza pojazdu. Później idzie z tego co kojarzę po lewej stronie górą do samego tyłu a tam przełazi na prawą stronę i przy prawym zawiasie przechodzi do klapy. Dalej to już prosta droga wprost do silniczka. Z tego co się orientuję to wężyk od pompki do silniczka jest w jednym kawałku co nie oznacza że nie można go jakoś naprawić i połączyć w miejscu pęknięcia. Ja sam musiałem go odtworzyć bo właśnie na zawiasie klapy wziął i strzelił. Każde włączenie spryskiwacza u mnie powodowało ze płyn zamiast na szybę ściekał prosto na wzmacniacz :-( Jeśli masz podpięte 2 wężyki do pompki spryskiwaczy szyb to proponuje ci otworzyć w bagażniku do wzmacniacza i zobaczyć czy tam nie jest mokro. Niestety to przypadłość tych aut że na zawiasie prędzej czy później wężyk strzeli i wszystko ładnie sobie kapie na wtyczkę wzmacniacza co może doprowadzić do jego spalenia. Edytowane 13 Listopada 2017 przez hugo911
afroo. Opublikowano 13 Listopada 2017 Opublikowano 13 Listopada 2017 Wężyk do odpowietrzenia akumulatora. Wpinasz go w otwór akumulatora widoczny w lewym górnym rogu zamieszczonego zdjęcia.
jacekbalcerzak Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Opublikowano 13 Listopada 2017 dzięki chłopaki, można zamknąć
Rekomendowane odpowiedzi