Jump to content
IGNORED

Zamiana kluczyka

Recommended Posts

Posted

Witam mam problem ze swoim kluczykiem poniewaz bateria wytrzymuje mi miesiac czasu pozniej pada...
I pytanie brzmi czy jak kupie nowy kluczyk i przełoze tylko grot czy wszystko bedzie ok po zakodawniu?
czy trzeba cos jeszcze robic?
Pozdrawiam :)

Posted

Raczej nie musisz wymienić transponder na nowy czysty potocznie szklak ,chyba T25 Megamos.

Posted

A nieda rady przełozyc go ze starego kluczyka?

Posted

Spróbuj ale jest bardzo duża  szansa że go rozwalisz,powodzenia

Posted
W dniu 16.11.2017 o 20:44, thefast napisał:

A nieda rady przełozyc go ze starego kluczyka?

da sie bez problemu :)

Posted
3 minuty temu, Wihajster napisał:

da sie bez problemu :)

Kolego robiles to u siebie powiedzial bysmi jak to zrobic krok po kroku? 

Posted

rozbierz obudowe i transponder jest o ile pamietam w dolnej obudowie pod plastikową zaślepką.Trzeba ja wydłubać i po sprawie.

Posted

czyli przekładam ze starego kluczyka transponder  wybijam stary grot zakładam do nowego sprawnego kluczyka i po zakodowaniu wszystko powinno gadac?

Posted

właśnie trzeba go wydłubać jak kolega wyżej pisze, a to nie jest łatwe i istnieje bardzo duża szansa że go uszkodzisz i wtedy jak masz tylko jeden klucz to zostajesz na lodzie bez auta, bo nie odpalisz z uszkodzonym transponderem.

Jeżeli masz jeden tylko klucz, to lepiej dorobić drugi i zakodować w aucie żeby mieć dwa. Lub przełożyć tylko elektronikę z nowego klucza do starego wtedy transponder będzie siedział w starej obudowie i po sprawie.

później kodujesz stary/nowy kluczyk w module komfortu żeby działał centralny i tyle.

Posted
1 minutę temu, MaTeo85 napisał:

właśnie trzeba go wydłubać jak kolega wyżej pisze, a to nie jest łatwe i istnieje bardzo duża szansa że go uszkodzisz

może w kluczu z B6 bo w B7 nie ma problemu

Posted

może i masz racje rozkładałem klucz z B6 oraz vw polo i oba miały transponder zalany klejem. Jeśli w B7 jest łatwiej to tylko na plus.

Posted
Teraz, MaTeo85 napisał:

oba miały transponder zalany klejem

W b7 nie jest zalewany :)

Posted

No ok bo u mnie jest kwestia taka ze po miesiac pada bateria i juz mnie zaczyna to pomału denerwowac bo musze bateria wymieniac kodowac a zasieg pilota taki opłakany ze maskra praktycznie przy aucie łapie zasieg..

Posted

Kup nowy klucz, zmien grot, zakoduj i po sprawie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Posted

Ok jutro spróbuje  skołowac nowy kluczyk i sprawdziny czy zadziała podmiana samego Grotu i zakodowanie