Jump to content
IGNORED

Włącznik auto brak przełączania drl xenon

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam

Kilka miesięcy temu jak kupiłem swojego małysza światła działały w ten sposób: na pozycji auto na włączniku zapalały się halogeny w zderzaku a jak wjechałem do ciemnego garażu czy po prostu zrobiło się ciemno załączały się xenony. Nagle przestało to działać. Teraz na auto jak jest widno nic się nie zapala a jak jest ciemno odpalają xenony. Nie wiem czy to zbiegło się z odpięciem akumulatora czy po prostu coś padło. Na co dzień jeździłem z włącznikiem w pozycji światła mijania czyli xenon i nawet nie wiem od kiedy mi to nie działa. Macie jakieś pomysły co się mogło stać?

Edited by Kavior78
  • 2 weeks later...
Posted

Kolego B6 nie miało fabrycznie DRL a już w szczególności w halogenach. Skoro miałes je w halogenach to ktoś je tam wyrzezał. Pytanie czy było to zrobione najprościej jak się da czyli na przekaźnikach czy jakimś modułem. Proponuję zrzucić deskę pod kierownicą i zobaczyć co tam siedzi.

Na pewno musiał się wpiąć w przewody idące od moduł MCE czyli  w przewody z kostki B modułu - w pin 19 (zasilanie do prawego halogenu) i pin 21 (zasilanie do lewego halogenu)

• Upvote 1
Posted

Auto kupilem w Luksemburgu. Podejrzewam, ze zastosowali jakis modul. Watpie by tam byli tacy kumaci by samemu cos wyrzezbic. Rozbiore deske po kierowica i wrzuce kilka fotek. Moze zobaczysz cos nieoryginalnego.