rybson10 Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 Witam. Od jakiegoś czasu borykam się z problemem z zamkiem centralnym. Jakoś 2 miesiące temu zalało pompkę centralny zwariował i przy próbie zamknięcia auta zamek zamykał się i otwierał 5 razy i działał normalnie aż do rana. Rano wszystko przestało działać. Po wymianie pompki zamek centralny nie działa w ogóle ani gdy zamykam kluczykiem ani z pilota. Czytałem różne fora ale nigdzie nie mogę znaleźć czegoś co by mi pomogło.
Fazii Opublikowano 20 Listopada 2017 Opublikowano 20 Listopada 2017 Witam. Od jakiegoś czasu borykam się z problemem z zamkiem centralnym. Jakoś 2 miesiące temu zalało pompkę centralny zwariował i przy próbie zamknięcia auta zamek zamykał się i otwierał 5 razy i działał normalnie aż do rana. Rano wszystko przestało działać. Po wymianie pompki zamek centralny nie działa w ogóle ani gdy zamykam kluczykiem ani z pilota. Czytałem różne fora ale nigdzie nie mogę znaleźć czegoś co by mi pomogło. Numer pompki starej i nowej?Jakie kodowanie było w starej a jakie jest w nowej?Adaptację pilotów zrobiłeś?
rybson10 Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Opublikowano 20 Listopada 2017 Nr starej i nowej pompki ( zakupiłem taką samą ) 4 AO 862 257 A niestety jestem zielony w tym temacie i nie wiem jakie było kodowanie pompki nie szukałem nic na temat adaptacji pilotów ponieważ uznałem że nie ma sensu skoro nawet nie działa zamykanie kluczykiem
arko111 Opublikowano 22 Listopada 2017 Opublikowano 22 Listopada 2017 Podepnę się pod temat.Moja pompka to 4 AO 862 257 C bez pilota, posiada padnięty wirnik,który mam zamiar wymienić w przyszłości.W ostatnim czasie jednak przestała całkiem reagować (nie słychać pracy silniczka,przestały działać elektryczne szyby).Pytanie brzmi: czy mógł paść tylko bezpiecznik lub jakiś przekaźnik,czy trzeba szukać całej pompki?Będę wdzięczny za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi