Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rdza pod listwa na drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

mam problem z wychodząca rdzą w okolicy tej listwy na wysokości 1/3 drzwi. Czy da się ja jakoś ogarnąć? 

Opublikowano

pokaż zdjęcie, bo tak to sobie można tylko gdybać. Coś mi się wydaje, że drzwi pewnie już były uderzone, bo nie spotkałem się jeszcze, aby pod tą listwą była rdza, zwłaszcza, że ta listwa nie jest na zatrzaskach (nie ma dziur pod nią) tylko jest klejona do drzwi. Jajprostrzą i najtańszą metodą było by wymienić drzwi na inne używane w tym samym kolorze, które będą w dobrym stanie (w zeszłym tygodniu kupiłem idealne drzwi w kolorze LY7W za 220zł) . Napisz jeszcze jaki masz kolor auta.

Opublikowano
12 godzin temu, Lukasz_mk2 napisał:

pokaż zdjęcie, bo tak to sobie można tylko gdybać. Coś mi się wydaje, że drzwi pewnie już były uderzone, bo nie spotkałem się jeszcze, aby pod tą listwą była rdza, zwłaszcza, że ta listwa nie jest na zatrzaskach (nie ma dziur pod nią) tylko jest klejona do drzwi. Jajprostrzą i najtańszą metodą było by wymienić drzwi na inne używane w tym samym kolorze, które będą w dobrym stanie (w zeszłym tygodniu kupiłem idealne drzwi w kolorze LY7W za 220zł) . Napisz jeszcze jaki masz kolor auta.

Później zrobię zdjęcie, mam kolor właśnie LY7W

Opublikowano
18 godzin temu, Lukasz_mk2 napisał:

50FFCE1C-F494-4C19-B1F4-D5299B792267.jpeg

Opublikowano
50FFCE1C-F494-4C19-B1F4-D5299B792267.thumb.jpeg.4c6df3eba2c5ae0865eaf48964b72fe6.jpeg
Powiem szczerze, że ciężko mi uwierzyć że rdza wyszła w takim miejscu. Jestem ciekaw jak te drzwi wyglądają od środka. Sprawdzałeś te drzwi czujnikiem lakieru? Jeśli nie, to warto by było sprawdzić ile pod lakierem jest kitu (szpachli), bo raczej ciężko w to uwierzyć że jest tam tylko ori lakier.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Sprawdzałem czujnikiem i pokazuje -180-200, 

Opublikowano

Czyli tak jak myślałem, drugi lakier. Szukaj drzwi w kolorze. Najlepiej blisko domu żeby można odebrać je osobiście. Ja się najeździłem jak głupi, aby znaleźć ładne drzwi. A wszyscy sprzedający obiecywali, że mają super towar i można je zakładać bez malowania, a po przyjeździe na miejsce okazywało się że to moje drzwi są super, a ich to zwykłe śmieci.
W każdym bądź razie powodzenia - napewno się przyda.

Opublikowano

Dzięki wielkie, ale chyba poczekam z tym do wiosny ?

Opublikowano
Dzięki wielkie, ale chyba poczekam z tym do wiosny [emoji16]

Obserwuj allegro i szukaj drzwi, może coś znajdziesz.

Ja chyba swoje nowo nabyte drzwi założę też dopiero na wiosnę, bo szkoda mi ich zakładać na zimę