Jump to content
IGNORED

[2.0 alt] brak ssania, skacze temp.

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich użytkowników ☺

Na wstępie chciałem dodać, że jestem nowym użytkownikiem forum. ☺

Mój problem polega na tym iż od wczoraj, odpalając samochód po nocnym postoju nie ma ssania, od razu wskakuje na jakieś 700/800 obr i tak zostaje, lekko trzęsie się buda ale po dodaniu gazu auto nie gaśnie, można odrazu jechać.

Moim zdaniem samochód szybciej się rozgrzewa ale skacze wskazówka temperatury np po przejechaniu 5 km pokazuje 90 skacze na 70 , 60 i znowu wraca na jakieś 92 i tak się utrzymuje.

Najdziwniejsze jest to że nie mam żadnego błędu na vagu , próbowałem z odpieciem aku na 10 min , czyscilem czujnik temp za silnikiem , robiłem adaptację przepustnicy . Niestety nic nie pomogło, bardzo proszę o pomoc.

Posted
Witam wszystkich użytkowników [emoji5]
Na wstępie chciałem dodać, że jestem nowym użytkownikiem forum. [emoji5]
Mój problem polega na tym iż od wczoraj, odpalając samochód po nocnym postoju nie ma ssania, od razu wskakuje na jakieś 700/800 obr i tak zostaje, lekko trzęsie się buda ale po dodaniu gazu auto nie gaśnie, można odrazu jechać.
Moim zdaniem samochód szybciej się rozgrzewa ale skacze wskazówka temperatury np po przejechaniu 5 km pokazuje 90 skacze na 70 , 60 i znowu wraca na jakieś 92 i tak się utrzymuje.
Najdziwniejsze jest to że nie mam żadnego błędu na vagu , próbowałem z odpieciem aku na 10 min , czyscilem czujnik temp za silnikiem , robiłem adaptację przepustnicy . Niestety nic nie pomogło, bardzo proszę o pomoc.

Czujnika sie nie czysci tylko wymienia podlacz kompa i zobacz jaka temp bedzie na kompie moze termostat swiruje

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Posted

Objawy wskazują na czujnik temp. silnika.

Posted (edited)

Dziękuję za zainteresowanie się moim problemem.

Dzisiaj kupię czujnik temp i zobaczę czy się poprawiło .

Edit:

Dziękuję za pomoc, problemem był czujnik temp . 

Edited by Venomus88
  • 4 months later...
Posted

Venomus88 a czy z odpaleniem go rano był większy problem? U mnie od tygodnia występuje podobny objaw. Ledwie odpala (za którymś razem), trzeba trzymać gaz żeby nie gasł (jak by ssania wcale nie było) i od razu po uruchomieniu wentylator załącza się na full. Zamówiłem czujnik od strony podszybia w ASO. Mam nadzieję że to właśnie to.