Venomus88 Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Witam wszystkich użytkowników ☺ Na wstępie chciałem dodać, że jestem nowym użytkownikiem forum. ☺ Mój problem polega na tym iż od wczoraj, odpalając samochód po nocnym postoju nie ma ssania, od razu wskakuje na jakieś 700/800 obr i tak zostaje, lekko trzęsie się buda ale po dodaniu gazu auto nie gaśnie, można odrazu jechać. Moim zdaniem samochód szybciej się rozgrzewa ale skacze wskazówka temperatury np po przejechaniu 5 km pokazuje 90 skacze na 70 , 60 i znowu wraca na jakieś 92 i tak się utrzymuje. Najdziwniejsze jest to że nie mam żadnego błędu na vagu , próbowałem z odpieciem aku na 10 min , czyscilem czujnik temp za silnikiem , robiłem adaptację przepustnicy . Niestety nic nie pomogło, bardzo proszę o pomoc.
radekjez Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 Witam wszystkich użytkowników [emoji5] Na wstępie chciałem dodać, że jestem nowym użytkownikiem forum. [emoji5] Mój problem polega na tym iż od wczoraj, odpalając samochód po nocnym postoju nie ma ssania, od razu wskakuje na jakieś 700/800 obr i tak zostaje, lekko trzęsie się buda ale po dodaniu gazu auto nie gaśnie, można odrazu jechać. Moim zdaniem samochód szybciej się rozgrzewa ale skacze wskazówka temperatury np po przejechaniu 5 km pokazuje 90 skacze na 70 , 60 i znowu wraca na jakieś 92 i tak się utrzymuje. Najdziwniejsze jest to że nie mam żadnego błędu na vagu , próbowałem z odpieciem aku na 10 min , czyscilem czujnik temp za silnikiem , robiłem adaptację przepustnicy . Niestety nic nie pomogło, bardzo proszę o pomoc. Czujnika sie nie czysci tylko wymienia podlacz kompa i zobacz jaka temp bedzie na kompie moze termostat swiruje Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Venomus88 Posted November 26, 2017 Author Posted November 26, 2017 (edited) Dziękuję za zainteresowanie się moim problemem. Dzisiaj kupię czujnik temp i zobaczę czy się poprawiło . Edit: Dziękuję za pomoc, problemem był czujnik temp . Edited November 28, 2017 by Venomus88
Wojtek82 Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 Venomus88 a czy z odpaleniem go rano był większy problem? U mnie od tygodnia występuje podobny objaw. Ledwie odpala (za którymś razem), trzeba trzymać gaz żeby nie gasł (jak by ssania wcale nie było) i od razu po uruchomieniu wentylator załącza się na full. Zamówiłem czujnik od strony podszybia w ASO. Mam nadzieję że to właśnie to.
Recommended Posts