Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silver fire a4 b5 1.8TQ 302/385

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Wleciał Wkoncu program ,  , na tej turbice by.Geremi , wyszło 302 /385 nm , została przerobiony dopływ oleju waż w oplocie metalowym , teraz wlatują   na czasie tarcze zimerman sport klocki ferodo zamawianie u Wandej’a polecam

Opublikowano
13 godzin temu, BartekT20 napisał:

Wleciał Wkoncu program ,  , na tej turbice by.Geremi , wyszło 302 /385 nm , została przerobiony dopływ oleju waż w oplocie metalowym , teraz wlatują   na czasie tarcze zimerman sport klocki ferodo zamawianie u Wandej’a polecam

Kurcze no to moc seryjna już podwojona :P

Co dokładnie musiałeś zmieniać by wypluło tyle mocy względem serii? Jakie mniej więcej koszta tych zabiegów by ze 150hp zrobić te 300hp?

PS. Pisałeś coś o chłodnicy oleju, że szukasz a to w jakim celu, seryjna już nie wydala przy tej mocy?

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, johnystw napisał:

Kurcze no to moc seryjna już podwojona :P

Co dokładnie musiałeś zmieniać by wypluło tyle mocy względem serii? Jakie mniej więcej koszta tych zabiegów by ze 150hp zrobić te 300hp?

PS. Pisałeś coś o chłodnicy oleju, że szukasz a to w jakim celu, seryjna już nie wydala przy tej mocy?

Najważniejsze to zdrowy motor czyli zadbać o dobry olej plus brak wycieków wszystko musi być na tip top  na seri wypluł 156 koni ze zmienia turbina tylko hybrydowana która okazała się ze jest  ch... warta , sprzeglo to podstawa na seri osiągniesz jakieś 230 km 345 nm i Później już się śliska jeśli mówiony o quattro co ważne  ,  intercooler , dp 2,75  chciałem 3 ale trzeba już wtedy ciąć budę Wiec 2.75 wystarczy plus ze jest naprawdę fajny dźwięk mateusztbg potwierdzi , wtryski 440 cc , sprzeglo jakie ja mam to jest jednomas valeo z wzmocnionym dociskiem i obita tarcza kevlarem , plus na ta moc już trzeba zmiec heble 320mm od s4 b5 czy tam a6,c6 koszt około 6 tys jeśli robi się z głowa , ja niestety miałem mały problem ale to juz za mną  , jeśli chodzi o olej przy szybszej jeździe „deptanie” olej się grzej jak wściekły seria nie wyrabia , jeśli jeździsz spokojnie to 115 stopni trzyma chlodniczka , ale dasz chwile na zawory i już 125-135 stopni to jest jednak dużo , ja się zabezpieczyłem tym ze leje olej valovoline 5w-50 vr1 racing on nie traci właściwośći przy większych temeraturach , ale jednak wole wsadzić ta chłodniczke i jechac spokojnie i widzieć jak olej ma dobra temperaturę , i kolektor taki jw , seria pękła . Pozdro

Edytowane przez BartekT20

Opublikowano

Noo i w końcu doczekałem się dobrych fot i konkretnego opisu auta w temacie :)

Działaj działaj i chwal się na forum :hi:

Opublikowano
W dniu 4.05.2018 o 16:20, BartekT20 napisał:

Najważniejsze to zdrowy motor czyli zadbać o dobry olej plus brak wycieków wszystko musi być na tip top  na seri wypluł 156 koni ze zmienia turbina tylko hybrydowana która okazała się ze jest  ch... warta , sprzeglo to podstawa na seri osiągniesz jakieś 230 km 345 nm i Później już się śliska jeśli mówiony o quattro co ważne  ,  intercooler , dp 2,75  chciałem 3 ale trzeba już wtedy ciąć budę Wiec 2.75 wystarczy plus ze jest naprawdę fajny dźwięk mateusztbg potwierdzi , wtryski 440 cc , sprzeglo jakie ja mam to jest jednomas valeo z wzmocnionym dociskiem i obita tarcza kevlarem , plus na ta moc już trzeba zmiec heble 320mm od s4 b5 czy tam a6,c6 koszt około 6 tys jeśli robi się z głowa , ja niestety miałem mały problem ale to juz za mną  , jeśli chodzi o olej przy szybszej jeździe „deptanie” olej się grzej jak wściekły seria nie wyrabia , jeśli jeździsz spokojnie to 115 stopni trzyma chlodniczka , ale dasz chwile na zawory i już 125-135 stopni to jest jednak dużo , ja się zabezpieczyłem tym ze leje olej valovoline 5w-50 vr1 racing on nie traci właściwośći przy większych temeraturach , ale jednak wole wsadzić ta chłodniczke i jechac spokojnie i widzieć jak olej ma dobra temperaturę , i kolektor taki jw , seria pękła . Pozdro

Kawał czasu i pracy no i wiadomo kasy, no ale widzę, że warto było i auto daje radość z jazdy i z wyglądu

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam witam . Długa nieobecność na forum ale w aucie dużo się zmienia , audi dostaje nowy lakier , kolor ten sam  ,welimonowanie całej rdzy z nad koli i drzwi kolo listew , wpadło nowe turbo k03/k04 064 , jeszcze trzeba je wystroić ale odrazu czuć różnice  niestety wcześniejsze zassało piach przez dolot który był dziurawy , wpadł  sztywny dolot , auto dostaje polerka dwuetapowa po wyjechaniu od lakiernika , plus powłokę ceramiczna w studio WXCustoms , po nałożeniu powłoki wkleję zdiecia z przed i po , fotele zostaną wyczyszczone i zabezpieczone , wpadają zaciski od porsche wraz z tarczami 340mm 

Opublikowano

Podoba mi się Twoje zdrowe podejście do tuningu, wszystko z głową, bardzo dobrą robotę robisz ? Też mam takie plany na modyfikacje, niemalże identyczne hehe ? Też chcę przygotować auto przed robieniem mocy. Teraz planuję zrobić sprzęgło, mam ciekawy pomysł, będę pisał Priv. Pozdrawiam ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 28.10.2018 o 15:04, Niewidzialny napisał:

Podoba mi się Twoje zdrowe podejście do tuningu, wszystko z głową, bardzo dobrą robotę robisz ? Też mam takie plany na modyfikacje, niemalże identyczne hehe ? Też chcę przygotować auto przed robieniem mocy. Teraz planuję zrobić sprzęgło, mam ciekawy pomysł, będę pisał Priv. Pozdrawiam ?

Zapraszam , podpowiem co ja robiłem :D 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam , w audi się już dużo zmienia , wleciały Kute Korbowody JRspce , wzmacniane panewki , plus Nowe pierścienie ,  szlif  głowicy dana przekładka pod głowice silnik został odprężony dana Uszczleka athany , lampy USA , sprzęgło na nowo obite kevlarem . Wleciały również felgi avus3 18 Pozdrawiam 

5896361A-8187-4085-B5B4-A5646C0926B6.jpeg

420A5096-4555-40A3-BE83-5609CC2D1E2A.jpeg

30D3B53C-3168-4602-A032-B86F6D2F5778.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Tutaj zdiecia dodaje po polerce i powłoce ceramicznej 

610F697C-C96F-4521-9801-A8CD494545A5.jpeg

287167CA-A66F-4FF4-A3CF-0E835E672514.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

może kiedyś wrzucisz filmik jak Ci się to zbiera? ;) 

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Filmik jak Audi się zbiera , tuta filmik niestety jeszcze przed Zakuciem , i z błędami ? ale taki mam :D