Rometer Opublikowano 30 Listopada 2017 Opublikowano 30 Listopada 2017 Witam, mam zamiar kupić Q7 2008 rok z silnikiem 3.0 TDI o kodzie CAS. Czy CAS to silnik z serii poliftowych "poprawionych" ? W A6 z 2010 roku miałem silnik o czteroliterowym kodzie i ten na pewno był po poprawkach. Proszę o podpowiedź
dieselchip_ Opublikowano 19 Grudnia 2017 Opublikowano 19 Grudnia 2017 CASA ,CAPA ,CARA to silniki "starego typu " produkowane tylko przez kilka miesięcy ubrane w układ EDC17 ,tak samo awaryjne jak te BUG ,ASB etc silnik poprawiony tylko na papierze......
scania1213 Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 W dniu 19.12.2017 o 23:43, dieselchip_ napisał: CASA ,CAPA ,CARA to silniki "starego typu " produkowane tylko przez kilka miesięcy ubrane w układ EDC17 ,tak samo awaryjne jak te BUG ,ASB etc silnik poprawiony tylko na papierze...... A któryś z 3.0 w q7 do 2010r jest poprawiony? I co tam tak naprawdę jest awaryjne? Przymierzam się mocno do kupna q7 z silnikiem 3.0tdi i nie wiem na co szykować się po kupnie auta i na jakie oznaczenia zwrócić uwagę
Rekomendowane odpowiedzi