Jump to content
IGNORED

błąd p1570 nie odpala


tomikub

Recommended Posts

Cześć wszystkim 

Panowie mam problem ze swoją A4 B6 AWX otóż auto od 2 tygodni ma problem z odpalaniem (nie odpala ponieważ akumulator się rozładowuje przypuszczam że wentylator robi zwarcie po odczytanych błędach) błąd p1570 (moduł sterowania silnika wyłączony) oraz P1672 (uruchomienie wentylatora chłodnicy obieg otwarty/zwarcie do masy) oraz bład 001562 we wszystkich drzwiach blokada nie rozłącza się. Na forum koledzy mieli podobne problemy ale ja swojego nie zdołałem jeszcze rozwiązać. Po włączeniu zapłonu kontrolki na desce szaleją tzn świeci ESP,ABS Dzięki za wszyskie porady.

Jeśli jest ktoś z Krakowa lub Rzeszowa kto mogłby pomóc stawiam dobre %% :)

Pozdro wszystkim

Edited by tomikub
dodanie treści
Link to comment
Share on other sites

Nie mam vcds tylko zwykły tester viaken. W Imo nie ma żadnych błędów to wszystko co udało mi się sprawdzić tym testerem. Na razie przejściowe rozwiązanie to odlaczanie klemy od akumulatora. Dodam że po naladowaniu aku obydwa kluczyki działają i auto pali od strzała. 

Link to comment
Share on other sites

Patrzyłeś czy nie zalazło Ci przekaźników w puszcze z ECU ?

Link to comment
Share on other sites

Problemem  okazał się licznik robił zwarcie pobierał 4x prąd znamionowy. Po wymianie i kodowaniu problemu już nie ma. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...