tomaszzz Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam szukalem na forum ale nie widzialem podobnego problemu, stuka u mnie przednie prawe kolo, glownie slychac ten dzwiek na luzie im szybciej jade z tym wiejsza czestotliwoscia, jak jade na biegu to delikatnie w niskich obrotach to znaczy jade kolo 50 przy 2 tys/obr silnika powyzej ustaje, moja mysl to ze przegub sie wysral, ale nie halasuje przy ruszaniu na skreconych kolach moze ktos mial podobnie, pozdrawiam wszystkich
arczi900819 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Możliwe że łożysko. Autko na podnośnik i wtedy wyczujesz jak będą jakieś luzy. A jak nie to sprawdź wyważenie kół.
tomaszzz Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Opublikowano 2 Lutego 2009 problem chyba rozwiazany dokrecilem mocniej kolo przejechalem sie i ustalo, tylko zastanawiam sie jak mogly odpuscic sruby.
arczi900819 Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 Może były po prostu słabo dokręcone. A autko masz na alu czy na stali?
tomaszzz Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Opublikowano 2 Lutego 2009 dwa miesiace temu zmienilem na stalowe i napewno dobrze dokrecilem,
arczi900819 Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 To nie powinny puścić. Bo z warsztatami to różne przypadki były z tym dokręcaniem... :gwizdanie: I wiem że w alu po założeniu trzeba sprawdzić dokręcenie po przejechaniu kilku km żeby się felga ułożyła czy jakoś tak. A ja radzę zrobić tak jak mam osobiście czyli posmarować śrubę środkiem zwiększającym tarcie.
Rekomendowane odpowiedzi