Jump to content
IGNORED

Problem z obrotami 1,8 avant 1996

Recommended Posts

Posted

Witam jestem tu nowy w czerwcu zakupiłem avanta 1,8  (1996) od zakupu nie mialem żadnych problemów,zaczeły się one w zeszłym tygodniu. auto poprostu zaczelo świrowac jadąc do pracy podskoczyly ni nagle obroty do 3-4 tys. i tak sie zawiesiły musiałem dopiero przygazowac i przestało ale na ciepłym silniku bo jak byl zimny to bylo ok . podobnie sie zaczeło dziac jak wrzuciłem wsteczny i chciałem cofnąć . wiec kupiłem srodek do czyszczenia przepustnic bez wykrecania   LIQUI MOLY , ale nawet to nie pomogło , co moge jeszcze zrobic i czego jeszcze szukac co moze byc odpowiedzialne za takie problemy. 

Posted

Zacznij od sprawdzenia błędów, być może czujnik temp, wskazania wporzadku?

Wysłane z mojego G3421 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

tak czujnik ok  wskazania również 

Edited by gibon252
Posted

sparawdzalem 10 min . temu i na zimnym  teraz podobne objawy tylko jak leko musne pedał gazu to spadaja do 1 tys

Posted
sparawdzalem 10 min . temu i na zimnym  teraz podobne objawy tylko jak leko musne pedał gazu to spadaja do 1 tys

Bledow nie ma zadnych?

Posted

dzis sprawdzałem jak wrocilem z pracy wyswietla sie jakis blad ale nie podłaczyłem vaga

Posted

Sprawdz co to za blad, daj znac tutaj

Posted

po zalozeniu nowej przepustnicy wszysko sie wyjasnilo stara sie nie domykała i jak niektorzy pisza to czyszczenie nie pomaga jest to efekt chwilowy wiec lepiej kupic uzywke lub nowa mi pomoglo

• 3 months later...