Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zapchany dolny Katalizator 3.0 ASN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z dolnym katalizatorem w silniku 3.0 ASN. Ostatnio postanowiłem zrobić wydech w swoim Audi. Niestety poprzedni właściciel wyciął dolne katy i wspawał same puszki (sądy zostały wprogramowane). Po tej operacji przez brak katów i wycięcie końcowy tłumików jak można się domyślać samochód był zbyt głośny. Tłumikarze doradzili mi aby kupić używane oryginalne katalizatory, osobiście miałem w planach kupić coś nowego z Magnaflow lub coś w ten deseń jednak stwierdzili ,że tego typu katalizator nie wytłumi odpowiednio dźwięku i nadal będzie bardzo głośno. Więc no jak kazali tak zrobiłem kupiłem dolne katy wspawali dźwięk naprawdę przyjemny. Jednakże po dosłownie przejechaniu 50m  zaczął migać check engine. Po podpięciu oczywiście okazało się ,że wypadają zapłony. Chcek miga przez 5 sekund potem gaśnie. I zdarza się to co jakiś czas podczas jazdy oczywiście podczas katowania zdarza się to częściej. Pytanie do was czym grozi taka jazda dla samochodu czy ktoś ma jakiś sposób na naprawienie tego czy trzeba kupować znowu innego kata? Czy ewentualnie jest możliwość przeczyszczenia tego zapchanego?

Edytowane przez Dearm

Opublikowano

Skąd kupiłeś te używki?Tak to właśnie jest.Używki chodzą po 200-300 a gwarancji brak.Te używki,tak samo zatkane,jak stare pewnie:kwasny:.Wymontuj,jakieś kwity od tłumikarza i reklamuj.