arczi900819 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Witam forumowiczów. Mam problem z licznikiem kilometrów: Pewnego pięknego dnia po prostu się nie włączyło podświetlenie tego ekranu i mam pytanie czy można wymienić samo podświetlenie czy trzeba cały LCD? Bo działać działa tylko nie jest podświetlony... Jeśli trzeba wymienić to czy wie ktoś gdzie to mogę dostać bo szukałem po sklepach, na allegro i nic nie znalazłem....
_Solar_ Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 ja wiem co jest grane przyjedz do mnie to załatwimy sprawe
arczi900819 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2009 A co masz na zbyciu taki wyświetlacz czy :beer1: bo nie wiem czy przyjechać samochodem czy busem.... A tak na serio to da się to podświetlenie zrobić? czy cały LCD trzeba machnąć na nówkę sztukę?
_Solar_ Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 musisz wstawic nową zaróweczke przyjedz busem to Ci ją dam kiedys miałem podobny problem tylko ze dodatkowo padło mi jeszcze podswietlenie prędkosciomierza tak chyba od 160km/h wymieniłem i po sprawie
arczi900819 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2009 To do podświetlania wyświetlacza jest żarówka???? :polew: Tego się mało spodziewałem... No ale skoro tak to przyjadę busem To ja sprawdzę ile tych żaróweczek mi potrzeba bo widzę że ilość się zwiększa....[br]Dopisany: 31 Styczeń 2009, 22:33_________________________________________________PS. thx za pomoc w sprawie podświetleń
_Solar_ Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 mniejsza z tym o co biega czy o diode czy o zaróweczke :gwizdanie: dokladnie chodzi o Diodę LED 12V samochodową w oprawkach z cokołem => http://www.cyfronika.home.pl/sam_led.htm Sprawe juz masz wyjasniona wiec koniec tutaj tych pogaduch bo zaraz dostaniemy od moderatorów :bicz3:
arczi900819 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2009 To thx. Temat do zamknięcia
Gość jaarek_dpl Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 panowie mam male pytanie ile jest i jakie to sa zarowki od podswietlenia licznika ? doczytalem ze 1.1W i 1.2W jesli dobrze widzialelm, nie znam sie wogole ale czy bedzie miedzy nimi jakas widoczna roznica w podswietlaniu ? czy jak wymieniac zaroweczki bo mi gora licznika slabiej swieci to wszystkie czy tylko te zjarane ? pzdr
arczi900819 Opublikowano 2 Lutego 2009 Autor Opublikowano 2 Lutego 2009 1. Znaczy moim zdaniem to lepiej kupić te słabsze (będą wydzielać mniej ciepła i powinny dłużej poświecić ale jeśli ktoś lubi mieć podświetlenie "bijące po oczach" to wiadomo że weźmie mocniejsze). 2. Żaróweczki (R5) lub takie diody: http://moto.allegro.pl/item538187173_oryginalne_diody_do_zegarow_r5_z_oprawka_tanio.html 3. Jak będziesz miał już wyjęte zegary to możesz wymienić wszystkie (no chyba że nie świecą Ci tylko 3-4 to nie ma sensu wymieniać wszystkich)
Sqarek Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 3. Jak będziesz miał już wyjęte zegary to możesz wymienić wszystkie (no chyba że nie świecą Ci tylko 3-4 to nie ma sensu wymieniać wszystkich) Chyba że masz wymienione tylko niektóre (tam gdzie ma słabsze światło) na słabsze diody i dla tego masz nierówne podświetlanie, jak wymienisz wszystkie to masz pewność że będzie równomiernie podświetlać.
Gość jaarek_dpl Opublikowano 2 Lutego 2009 Opublikowano 2 Lutego 2009 chyba wybiore mocniejsze zawsze mozna sciemnic jak bedzie za mocno a jak slabe za slabe to lipa a ile jest ich ogolnie tam ? jest roznica jaki bedzie kolor zaroweczki ? czy tam jest jakis material w srodku odpowiadajacy za barwe swiecenia ?
arczi900819 Opublikowano 3 Lutego 2009 Autor Opublikowano 3 Lutego 2009 1. Żaróweczek jest coś koło 15 ale ile dokładnie to nie pamiętam (15 Ci wystarczy na pewno). 2. Kolor żaróweczki najlepiej biały. 3. W środku jest z tego co pamiętam "mata" odpowiadająca za kolor świecenia. pzdr
Rekomendowane odpowiedzi