Jump to content
IGNORED

[B5 AHU] Niedziałający licznik kilometrów

Recommended Posts

Posted

Witam forumowiczów. :hi:

Mam problem z licznikiem kilometrów:

3be6ca372b828a23.jpg

Pewnego pięknego dnia po prostu się nie włączyło podświetlenie tego ekranu i mam pytanie czy można wymienić samo podświetlenie czy trzeba cały LCD? Bo działać działa tylko nie jest podświetlony... :confused4:

Jeśli trzeba wymienić to czy wie ktoś gdzie to mogę dostać bo szukałem po sklepach, na allegro i nic nie znalazłem....

Posted

ja wiem co jest grane :naughty: przyjedz do mnie to załatwimy sprawe :drunk:

Posted

:decayed: A co masz na zbyciu taki wyświetlacz czy :beer1: bo nie wiem czy przyjechać samochodem czy busem.... :decayed:

A tak na serio to da się to podświetlenie zrobić? czy cały LCD trzeba machnąć na nówkę sztukę?

Posted

musisz wstawic nową zaróweczke :decayed: przyjedz busem to Ci ją dam :drinks: kiedys miałem podobny problem tylko ze dodatkowo padło mi jeszcze podswietlenie prędkosciomierza tak chyba od 160km/h wymieniłem i po sprawie :kox::good:

Posted

To do podświetlania wyświetlacza jest żarówka???? :polew: :polew:

Tego się mało spodziewałem... No ale skoro tak to przyjadę busem :decayed:

To ja sprawdzę ile tych żaróweczek mi potrzeba bo widzę że ilość się zwiększa....[br]Dopisany: 31 Styczeń 2009, 22:33_________________________________________________PS. thx za pomoc w sprawie podświetleń :decayed:

Posted

mniejsza z tym o co biega czy o diode czy o zaróweczke :gwizdanie: dokladnie chodzi o Diodę LED 12V samochodową w oprawkach z cokołem => http://www.cyfronika.home.pl/sam_led.htm Sprawe juz masz wyjasniona wiec koniec tutaj tych pogaduch bo zaraz dostaniemy od moderatorów :bicz3: :banned:

Guest jaarek_dpl
Posted

panowie mam male pytanie ile jest i jakie to sa zarowki od podswietlenia licznika ? doczytalem ze 1.1W i 1.2W jesli dobrze widzialelm, nie znam sie wogole ale czy bedzie miedzy nimi jakas widoczna roznica w podswietlaniu ? czy jak wymieniac zaroweczki bo mi gora licznika slabiej swieci to wszystkie czy tylko te zjarane ? pzdr :hi:

Posted

1. Znaczy moim zdaniem to lepiej kupić te słabsze (będą wydzielać mniej ciepła i powinny dłużej poświecić ale jeśli ktoś lubi mieć podświetlenie "bijące po oczach" to wiadomo że weźmie mocniejsze).

2. Żaróweczki (R5) lub takie diody: http://moto.allegro.pl/item538187173_oryginalne_diody_do_zegarow_r5_z_oprawka_tanio.html

3. Jak będziesz miał już wyjęte zegary to możesz wymienić wszystkie (no chyba że nie świecą Ci tylko 3-4 to nie ma sensu wymieniać wszystkich)

Posted

3. Jak będziesz miał już wyjęte zegary to możesz wymienić wszystkie (no chyba że nie świecą Ci tylko 3-4 to nie ma sensu wymieniać wszystkich)

Chyba że masz wymienione tylko niektóre (tam gdzie ma słabsze światło) na słabsze diody i dla tego masz nierówne podświetlanie, jak wymienisz wszystkie to masz pewność że będzie równomiernie podświetlać.

Guest jaarek_dpl
Posted

chyba wybiore mocniejsze zawsze mozna sciemnic jak bedzie za mocno a jak slabe za slabe to lipa :) a ile jest ich ogolnie tam ? jest roznica jaki bedzie kolor zaroweczki ? czy tam jest jakis material w srodku odpowiadajacy za barwe swiecenia ?

Posted

1. Żaróweczek jest coś koło 15 ale ile dokładnie to nie pamiętam (15 Ci wystarczy na pewno). :good:

2. Kolor żaróweczki najlepiej biały.

3. W środku jest z tego co pamiętam "mata" odpowiadająca za kolor świecenia.

pzdr :hi: