Jump to content
IGNORED

Problem z zapłonem po zgaśnięciu w czasie jazdy

Recommended Posts

Posted

Witam, niedawno wykryłem usterkę w moim A4 b5.  Chodzi o to że auto normalnie pali na dotyk, jak zapalę i zgaszę to znów mogę zapalić bez problemu. Jednak gdy zgaśnie przy manewrach/starcie na skrzyżowaniu to jest kaplica, można kręcić aż aku padnie lub (jedynka sprzęgło gaz) wtedy jakoś rusza. 

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, co jest przyczyną/ co trzeba wymienić? Nie znam się na tym za bardzo i nie wiem gdzie szukać przyczyny.

Pacjent polift 
2000rok
1.8T quattro
benzyna + gaz ( gaz miał full serwis BRC 2 tygodnie temu, wymienili filtry i inne cuda) 
przed serwisem gazu było tak samo

Posted
Witam, niedawno wykryłem usterkę w moim A4 b5.  Chodzi o to że auto normalnie pali na dotyk, jak zapalę i zgaszę to znów mogę zapalić bez problemu. Jednak gdy zgaśnie przy manewrach/starcie na skrzyżowaniu to jest kaplica, można kręcić aż aku padnie lub (jedynka sprzęgło gaz) wtedy jakoś rusza. 

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, co jest przyczyną/ co trzeba wymienić? Nie znam się na tym za bardzo i nie wiem gdzie szukać przyczyny.

Pacjent polift 
2000rok
1.8T quattro
benzyna + gaz ( gaz miał full serwis BRC 2 tygodnie temu, wymienili filtry i inne cuda) 
przed serwisem gazu było tak samo

Gaz jest powodem. To nie usterka tylko norma. Auto ci zgasło. W dolocie jest pełno gazu a podczas odpalania podlewa jeszcze benzyne. Silnik zalany, oto cała usterka. Musisz się z tym pogodzić i jeździć tak żeby nie zedchło :)

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka