MatSol Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Witam wszystkich Jestem nowy i ostatnio nabyłem a4 b7 2.0tdi 140km oznaczenie silnika BLB, niestety ze względu na wysoki przebieg prawdopodobnie geometria (tak stwierdził mechanik). W związku z tym, chce wstawić większe turbo lecz, nie mam pojęcia jakie podejdzie do tego modelu silnika. Również zastania mnie, czy jest sens podkręcać silnik przy przejechaniu ponad 330tyś. Liczę na wasze podpowiedzi. Z góry wielkie Dzięki
golden87 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Opublikowano 18 Grudnia 2017 9 godzin temu, MatSol napisał: Witam wszystkich Jestem nowy i ostatnio nabyłem a4 b7 2.0tdi 140km oznaczenie silnika BLB, niestety ze względu na wysoki przebieg prawdopodobnie geometria (tak stwierdził mechanik). W związku z tym, chce wstawić większe turbo lecz, nie mam pojęcia jakie podejdzie do tego modelu silnika. Również zastania mnie, czy jest sens podkręcać silnik przy przejechaniu ponad 330tyś. Liczę na wasze podpowiedzi. Z góry wielkie Dzięki Ile masz kasy i co chcesz osiagnac, cos bedziesz robil oprocz tego turbo?
MatSol Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2017 kasa nie stanowi większego problemu, jeszcze chce wymienić intercooler i do tego wsadzić chipa. Tylko że pojęcia nie mam jakie turbo i intercooler również.... jakieś propozycje do tego modelu silnika ?
tommy24 Opublikowano 8 Marca 2018 Opublikowano 8 Marca 2018 Ja miałem do niedawna A6 C6 z tym silnikiem. Dołożyłem drugi cooler (original oem) I turbine z CAHA .Chłopaki z ECU Project zrobili mi mapę okolice 210KM i 460Nm. W dziale moje auto powinien chyba być mój stary topicVerstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi