Jump to content
IGNORED

B7 2.0TDI BLB - jakie większe turbo ?

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich :)

Jestem nowy i ostatnio nabyłem a4 b7 2.0tdi 140km oznaczenie silnika BLB, niestety ze względu na wysoki przebieg prawdopodobnie geometria (tak stwierdził mechanik). W związku z tym, chce wstawić większe turbo lecz, nie mam pojęcia jakie podejdzie do tego modelu silnika. Również zastania mnie, czy jest sens podkręcać silnik przy przejechaniu ponad 330tyś. Liczę na wasze podpowiedzi. Z góry wielkie Dzięki :) 

Posted
9 godzin temu, MatSol napisał:

Witam wszystkich :)

Jestem nowy i ostatnio nabyłem a4 b7 2.0tdi 140km oznaczenie silnika BLB, niestety ze względu na wysoki przebieg prawdopodobnie geometria (tak stwierdził mechanik). W związku z tym, chce wstawić większe turbo lecz, nie mam pojęcia jakie podejdzie do tego modelu silnika. Również zastania mnie, czy jest sens podkręcać silnik przy przejechaniu ponad 330tyś. Liczę na wasze podpowiedzi. Z góry wielkie Dzięki :) 

Ile masz kasy i co chcesz osiagnac, cos bedziesz robil oprocz tego turbo?

Posted

kasa nie stanowi większego problemu, jeszcze chce wymienić intercooler i do tego wsadzić chipa. Tylko że pojęcia nie mam jakie turbo i intercooler również.... jakieś propozycje do tego modelu silnika ? 

• 2 months later...
Posted

Ja miałem do niedawna A6 C6 z tym silnikiem. Dołożyłem drugi cooler (original oem) I turbine z CAHA .Chłopaki z ECU Project zrobili mi mapę okolice 210KM i 460Nm. W dziale moje auto powinien chyba być mój stary topic

Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk