mniek991 Posted December 19, 2017 Posted December 19, 2017 Witam mam problem z przyczepka. Mam oryginalny hak audi (a4 b6) wszystko przez jakiś czas lecz ostatnio nie działają mi pozycje i obrysowki. Wszystko inne działa kierunki, awaryjne..... Na samochodzie przy podlaczonej przyczepce zauważyłem brak tylnych przeciwmgłowych.... Co to może być..... Bezpieczniki całe Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
GreGoriO Posted December 19, 2017 Posted December 19, 2017 Na FIS BŁĘDU nie ma?Podpiąć przyczepę do innego auta, inną przyczepę wyprobować u siebie. Skoro gniazdo rozpoznaje podpięcie przyczepy (brak pmgielnego światła) To winy upatrywałbym we wtyczce/żarówce. Zasniedziałe styki lub nawet urwany kabel. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mniek991 Posted December 19, 2017 Author Posted December 19, 2017 To mi wyskakuje, w innym aucie przyczepka działa sprawnie Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
GreGoriO Posted December 19, 2017 Posted December 19, 2017 Bo inne auto nie ma kontroli żarówek.?Żarówki zwykłe czy LED?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mniek991 Posted December 20, 2017 Author Posted December 20, 2017 Bo inne auto nie ma kontroli żarówek.?Żarówki zwykłe czy LED?Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkOstatnio wymieniłem podświetlenie rejestracji na ledowe(w aucie) i nie pokazuje żadnego błędu na FIS ie. Po 2 jak podlacze przyczepkę światła w niej mygna z 10s przerwy i znowu mygna i tak ok 2 min i wcale już nic nie myga... (zwykle żarówki) Po 3 kiedy podłączyłem kiedyś ta sama przyczepkę to było wszystko ok. Myślę że może jakas zwara się zrobiła bo raczej przez Led y w blendzie nic nie powinno się dziać wczoraj sprawdzałem w passat b5fl i nie działo się nic tylko wszystko świeciło Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
mniek991 Posted December 21, 2017 Author Posted December 21, 2017 Wciskając check wyskakuje mi taki komunikat nawet bez przyczepki... Dodam że wszystkie światła sprawne Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
GreGoriO Posted December 22, 2017 Posted December 22, 2017 Posprawdzaj styki w lampach. Jeżeli problem bardzie dalej, to sprawdzić MCE. Może też być uwalony. Ja miałem taki problem z jednym kierunkowskazem. Po wymianie MCE spokój. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mniek991 Posted December 22, 2017 Author Posted December 22, 2017 Posprawdzaj styki w lampach. Jeżeli problem bardzie dalej, to sprawdzić MCE. Może też być uwalony. Ja miałem taki problem z jednym kierunkowskazem. Po wymianie MCE spokój. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMCE? Co to jest? Bo nie wiem [emoji3]Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
GreGoriO Posted December 22, 2017 Posted December 22, 2017 Moduł sterujący elektryką. Jest pod kierownicą. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mniek991 Posted December 22, 2017 Author Posted December 22, 2017 Jaki koszt modułu? Można go sprawdzić? Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
GreGoriO Posted December 22, 2017 Posted December 22, 2017 Sprawdź najpierw czy coś mu dolega. Podłącz vcds i odczytaj błędy. Dopiero wtedy możesz myśleć dalej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mniek991 Posted January 3, 2018 Author Posted January 3, 2018 Sprawdzałem błędy VAG i nic nie było związanego z elektryka Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
mniek991 Posted January 3, 2018 Author Posted January 3, 2018 Jeszcze jedno gdzie znajduje się sterownik haka? Gdzieś pod nogami? Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
GreGoriO Posted January 4, 2018 Posted January 4, 2018 W lewym boczku bagażnika, tam gdzie wzmak antenowy, PDC TUNER SAT, TV. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
mniek991 Posted January 17, 2018 Author Posted January 17, 2018 Właśnie rozebrane i moduł wydaje się być cały, brak oznak spalenia na płytce ani nie ma zapachu spalenizny. Nie mam już pomysłu jak się do tego zabrać, brak pozycji już mnie dobija Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts