Ewertalan Posted December 21, 2017 Posted December 21, 2017 (edited) Witam kupiłem lampy soczewki tylko że u mnie są kwadratowe wtyczki tutaj jest okrągła jak ja przerobić ? jak bd próbować po kablach po kolei metoda prób i błędów nie popale żarówek ?? Edited December 21, 2017 by Ewertalan
Lukasz_mk2 Posted December 21, 2017 Posted December 21, 2017 z tego co widać to kable "za wtyczką" są czarne i czerwone. Więc do kabla czarnego podajesz "masę" ("-" z akumulatora), a do czerwonego podajesz zasilanie czyli "+" z akumulatora i lecisz tak po kolei.
Ewertalan Posted December 21, 2017 Author Posted December 21, 2017 one sa trochę przerobine oringi podłączone dalej roZumiem jeszcze 2 foty daje czyli Plus i minus daje do Aku a z tamtej wtyczki nie moŻna dac?? co jest na samochodZie ??
Lukasz_mk2 Posted December 21, 2017 Posted December 21, 2017 docelowo podłączasz to do kabli, które w tej chwili podłączone są do oryginalnej lampy. Podłączając pod akumulator sprawdzasz tylko który kabel w nowych lampach odpowiada za poszczególne światła/żarówki. Patrząc na tą plątaninę kabli i izolację to lepiej, żebyś to zrobił porządnie, bo szkoda by było wywołać jakiś pożar. Jak już będziesz wiedział co gdzie podłączyć to użyj do tego lutownicy, a później dopiero to izoluj.
michcio28810 Posted December 21, 2017 Posted December 21, 2017 (edited) niezły makaron.a tak w ogóle to widzę że masz auto z 96r więc powinieneś mieć okrągłe wtyczki takie jak w tych wynalazkach.może lepiej przerobić wtyczkę w aucie na okrągłą ewentualnie kupić wiązkę lamp poliftowych i polutować.i nie możesz dać plusa prosto z aku bo cały czas będzie się świeciła któraś żarówka Edited December 21, 2017 by michcio28810
Recommended Posts