Jump to content
IGNORED

A4 B5 1.8t problem

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. Jestem tu nowy. Mam problem ze swoją a4 b5 z silnikiem 1.8t  150km z oznaczeniem silnika ANB. Problem jest następujący od czasu do czasu zapali się kontrolna na fisie prawdopodobnie ( nie jestem pewny, nowy jestem i się uczę dopiero)  od ciśnienie oleju. Jak kontrolka się zapali z dźwiękiem to temperatura silnika spada do 0 i jak kontrolka zniknie to temperatura silnika wraca spowrtem na swój pierwotny stan.

A i dodam jeszcze ze mój licznik coś szwankuje bo po nocnym staniu jak odpale auto to przez chwile wskazówki nie reaguja. Podpinajac pod komputer żaden błąd związany z ciśnieniem oleju nie wyskoczył. Proszę o pomoc.

Edited by Dareczek1998
Zmiana treści
Posted

Zapewne masz licznik firmy Jeager dlatego problemy, wymień na VDO i będziesz miał spokój.

Posted

A z ta kontrolka to może być związane z tym licznikiem 

Posted

Zapala się kontrolka od ciśnienia czy od poziomu oleju ? Ciężko stwierdzić czy to wina licznika czy faktycznie z olejem coś nie halo jest. Należałoby zrobić podstawową diagnostykę auta.

Posted

Olej zmieniałem jakieś niecałe 100km temu. Na fisie zapala się kontrolka ja cały ekran czerwona kontrolka od oleju. Auto podpinałem pod komputer niżej daje zdj co tam wyskoczyło 

Screenshot_2017-12-23-12-20-35.png

Posted

Masz za ubogą mieszankę trzeba by zrobić logi dynamiczne, aby sprawdzić przepływomierz. Zrób zdjęcie tego komunikatu fis.

Posted

Screenshot_2017-12-23-12-53-06.png

Posted

Jaki Olej zalewasz ? czy kiedykolwiek był czyszczony smok w pompie olejowej ?

Posted (edited)

Auto kupilem niedawno wiec nwm zalany olejem 5w40 

Edited by Dareczek1998
Posted

W tej sytuacji sprawdź jedynie ciśnienie oleju na zimnym i ciepłym silniku to najważniejsze, licznikiem zajmij się na końcu.