kslek Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 Witam od paru miesięcy jestem posiadaczem a4 b7 bpw i zauważyłem bardzo niebezpieczny problem... przy parkowaniu lub jeździe po mieście pedał hamulca robi się twardy i praktycznie nie ma siły hamowania w czym może być przyczyna tego stanu. Przy wyższych prędkościach hamulce działają bardzo dobrze.
dieselchip_ Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 do sprawdzenia ukłąd podciśnieniowy i pompa vacum
kslek Posted July 16, 2018 Author Posted July 16, 2018 W dniu 25.12.2017 o 14:53, dieselchip_ napisał: do sprawdzenia ukłąd podciśnieniowy i pompa vacum racja Pompa vacum była walnięta. ale dodam od siebie historie naprawy :)) Pomopa wymieniona została na NOWĄ bosha która miała wadę fabryczną i lała ropę do silnika, po 50 km od wyjechania od mechanika silnik dziwnie się zachowywał, stwierdziłem dobra wracam do mechanika 20km dalej silnik zgasł zapaliła się kontrolka ciśnienia oleju... laweta do mechanika, reklamacja której rozpatrzenie trwało długo zwrócili za pompę, za nowy olej i robociznę wymiany, za fakturę za lawetę już nie niby zwrócili kasę, ale niesmak pozostał zszarganych nerwów nie liczę. Już raczej nigdy nie dopłacę do znaczka bosha. Pozdrawiam
Recommended Posts