adamq Opublikowano 7 Marca 2007 Opublikowano 7 Marca 2007 Witam!! W moim A4 z silnikiem 1.8T (AEB) mam niepodłączony jeden czujnik :frown: Oto zdjęcia (od razu przepraszam za jakość, bo robione telefonem) Mógłby mi ktoś powiedzieć co to za czujnik? Z góry dzięki!
szogun0 Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 A masz wskazania temp. silnika na liczniku? Bo on jakoś tak wygląda.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 A masz wskazania temp. silnika na liczniku? Bo on jakoś tak wygląda. no chyba będzie ten właśnie co wysyła sygnał na licznik. Wydaje mi się, że masz racje. [ Dodano: 08-03-2007, 10:42 ] hack, masz jakąś wtyczkę niepodpiętą w okolicy tego czujnika? Powinna być. Jest jeszcze inna opcja. Sprawdź VAGiem czy masz błąd. Wtedy powinieneś wiedzieć co to za czujnik na 100%
adamq Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Opublikowano 8 Marca 2007 Temperatura wyświetlana jest prawidłowo (zarówno cieczy chł. jak i oleju). W VAGu brak błędów.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 Temperatura wyświetlana jest prawidłowo (zarówno cieczy chł. jak i oleju). W VAGu brak błędów. osz to dziwne coś :confused: Kurcze wygląda jak dwupinowy czujnik temp. wysyłający sygnał na licznik
adamq Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Opublikowano 8 Marca 2007 Nie zwróciłem wczoraj na to szczególnej uwagi, ale możliwe, że miał 3 piny
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 Nie zwróciłem wczoraj na to szczególnej uwagi, ale możliwe, że miał 3 piny nie no na zdjęciu nie chce wyjść inaczej niż 2 piny.
bialy4 Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 U mnie z kolei jest wtyczka a nie ma czujnika tylko zaslepka.
adamq Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Opublikowano 8 Marca 2007 Zegar od temperatury jest OK. Załączam jeszcze jedno zdjęcie czujnika (robione wieczorem - przy latarce :smile: ) Czujnik jest koloru niebieskiego, ma dwa piny. Koło niego znajduje się drugi czujnik (chyba 4 piny). Ten drugi czujnik jest podłączony, a ten niebieski nie :confused:
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 wychodziłoby, że to taki czujnik http://allegro.pl/item170835279_oryginalny_czujnik_temperatury_vw_audi_skoda_seat.html Swojego czasu trochę pisałem sam o tych czujnikach bo trochę chciałem się dowiedzieć bo u jednych był zielony, u drugich niebieski a teraz się okazuje, że znalazł się przypadek, że są oba naraz :biggrin:
szogun0 Opublikowano 8 Marca 2007 Opublikowano 8 Marca 2007 No to odpowiedź jest pewnie taka: ktoś zmieniał króciec, bo był pęknięty i lało z niego, ale nie miał takiego, w którym jest zamontowana zaślepka, więc zatkał to jakimś czujnikiem i zostało. Albo założył króciec od innego auta, gdzie był taki czujnik, więc nie ruszał i dodał ten na 4 piny.
adamq Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Opublikowano 9 Marca 2007 Coś takiego znalazłem w ETCE. Czyżby to był czujnik od klimatyzacji?? [ Dodano: 13-03-2007, 20:10 ] Oglądałem takie samo Audi jak ja mam (1.8T Q B5) tylko, że z 1995 roku i tam były dwa czujniki podłączone. Wyposażenie mamy prawie identyczne np. Klimatronic. Pomóżcie chłopaki!!
adamq Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Przepraszam, że odkopuję temat, ale dowiedziałem się, że do tego czujnika idą kabelki koloru brązowo-żółtego i brązowo-czerwonego. Nie wie nikt, gdzie mogą one iść??
Gość Iceman Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Przepraszam, że odkopuję temat, ale dowiedziałem się, że do tego czujnika idą kabelki koloru brązowo-żółtego i brązowo-czerwonego. Nie wie nikt, gdzie mogą one iść?? ale co ci sie dzieje klima ci nie działa ......... .ten czujnik temp moze wspópracowac z klimatyzacja ,niezezwoli na załaczenie klimy ponizej zadanej teperatury płynu chłodzacego silnika,ja osobiscie niespotkałem sie z nim, ale w innych markach aut sa systemy rozbdowane ze zanim sie załaczy klima to musi wszystko byc ok :biggrin:
adamq Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Przeniosłem temat.. Jeżeli wejdę do menu serwisowego klimatronika i wybiorę c51, to temperatura sama rośnie (wystarczy, że włączę zapłon), a tak to powinna chyba z tego czujnika brać temperaturę?? W zimie to trochę wkurzające, bo od razu podnosi się nawiew (jak jeszcze powietrze się nie dogrzało).
Rekomendowane odpowiedzi