wgrzybala Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Witam, W moim Audi A4 Avant rocznik 2008 miałem nie świecącą przeciwmgielną lewą - okazało się, że był ułamany kabel dochodzący do wtyki przy żarówce H12. Temat załatwiony. Ale w czasie poszukiwania przyczyny nieświecenia przeciwmgielnego sprawdzałem z 8-letnim synem wszystkie bezpieczniki: w komorze bagażnika po prawej stronie i po lewej stronie pod kierownicą. Mam wrażenie, że któryś z bezpieczników został po sprawdzeniu omomierzem odłożony w nieprawidłowy slot podstawy, gdyż teraz "wysiadła" cała strona lewa: nie świecą światła czerwone oraz białe podświetlające u drzwi kierowcy i pasarzera po lewej stronie (razem 4 żarówki) oraz nie działają zamki centralne w tych 2 drzwiach. Reszta oświetlania wewnątrz oraz na obu drzwiach prawych (przednim i tylnym) wraz z centralnym zamkiem działa. Pomimo rozpiski wszystkich bezpieczników nie mogę się połapać o jaki bezpiecznik może chodzić. Bardzo proszę o pomoc
wgrzybala Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2017 Niestety ten samochód to nowy nabytek i jeszcze nie mam wszystkiego, np. możliwości zczytywania błędów. Myslałem, że któryś z bezpieczników odłożyłem po sprawdzeniu go omomierzem na niewłaściwe miejsce...
wrclaguna Opublikowano 29 Grudnia 2017 Opublikowano 29 Grudnia 2017 To tylko szukac odpowiedniego bezpiecznika zreszta rozpiski sa na FORUM
wgrzybala Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2017 No właśnie - sądziłem, że na podstawie analogii po wyjęciu któregoś zgaśnie prawa strona drzwi, ale nie. Tak więc chciałbym wiedzieć który(e) dokładnie z bezpieczników odpowiada za te sprawy...(chodzi mi o precyzyjną informację).
wgrzybala Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2017 Usterka usunięta: jakimś cudem brakowało bezpiecznika nr 11 (15A) w uchwycie -C- -SC11- o kolorze brązowym, zlokalizowanym po lewej stronie pod kierownicą. Bardzo dziękuję za pomoc w tej sprawie. Jeszcze raz: ten bezpiecznik odpowiada za lampki (czerwone ostrzegawcze otwarcia drzwi oraz jeśli są na wyposażeniu białe podświetlające obszar pod otwartymi drzwiami drzwi z lewej strony pojazdu, zarówno przednich jak i tylnych. Odpowiada on również za działanie zamka centralnego w obu drzwiach lewych. Nie wynika to bezpośrednio z lakonicznego opisu bezpiecznika w instrukcji: "drzwi lewe"
Rekomendowane odpowiedzi