Kubeł Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Cześć, dzisiaj dołączyłem do klubu wystrzelonej cewki zapłonowej. Już sprawdziłem, cewka nie pracuje na 3-cim garze. Wiadomo, że to niekorzystne dla katalizatora, ale muszę się jakoś dobujać do domu, a po drodze mam ASO, gdzie taka cewka jest od ręki. Czy mogę spokojnie jechać z uwaloną cewką odcinek ok 10km? Z góry dzięki za poradę.
Kubeł Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Dzięki za odpowiedzi, nie ryzykowałem - zostawiłem auto pod firmą. Dzisiaj mam już nową cewkę, zamontuję i wtedy dopiero ruszę.
miron78 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Watro mieć taka cewkę w bagażniku sie ma [br]Dopisany: 03 Luty 2009, 08:55_________________________________________________w końcu to tylko 113 zł ( tyle płaciłem w ASO )
Kubeł Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 Ja dałem 152 zł w ASO, ale chyba faktycznie kupię jeszcze jedną na zapas, bo jak w trasie walnie to bieda. Podobno te nowe cewki są już niezawodne, ta która zawiodła była z końca 2004 roku, reszta to już nowe. Mam nadzieję, że będzie z tym spokój. Swoją drogą w ciekawy sposób cewka padła - po prostu ułamała się w połowie długości. Czy to typowe uszkodzenie?
Recommended Posts