Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Kontrolka hamulca ręcznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś wyjąłem licznik w celu odpisania jego numeru fabrycznego potrzebnego mi do kupna jakiegoś sprawnego licznika.Jak założyłem go spowrotem i odpaliłem auto to świeci mi kontrolka hamulca ręcznego mimo,że jest niezaciągnięty.Jak go zaciągnę to kontrolka ta świeci jeszcze mocniej.Gdzie szukać przyczyny - 1) W jakiejś wtyczce z tyłu licznika (może się poluzowała) ?? 2) W czujnikach znajdujących się zapewne w tylnych kołach ?? Proszę o jakieś rady.

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 07-03-2007, 20:26 ]

temat poprawiony

Opublikowano

zdemontuj jeszcze raz zegary, wypnij i wepnij ponownie starannie złacza

Opublikowano
  • Autor

A może mi ktoś wkońcu napisze jak rozebrać taki licznik żeby nie uszkodzić niczego -szczególnie szybkę przednią i najgorsze te wskazówki ???

Opublikowano
A może mi ktoś wkońcu napisze jak rozebrać

musisz głosniej krzyczec to napewno ktos ci pomoze :rotfl:

Opublikowano
  • Autor

Już brak mi do tego licznika sił.Od 6 miesięcy szwankuje,byłem już u trzech dobrych elektryków i nic.Każdy mówi,że trzeba wymienić,a ja jestem pewien,że nie jest całkiem uszkodzony ponieważ jak jest ciepło,jak świeci słoneczko to zaczyna dobrze działać po 2-3 min jazdy,a kiedy zimno to przejadę nawet 30km i nie ruszy.Marzy mi się Audi A4 z solidną japońską elektryką.Niestety elektryka i zawieszenie w naszych A4 nie jest warte ceny jaką się płaci za to auto.

Opublikowano

to sprzedaj i kup sobie jakiegoś japończyka....

Opublikowano
Już brak mi do tego licznika sił.Od 6 miesięcy szwankuje,byłem już u trzech dobrych elektryków i nic.Każdy mówi,że trzeba wymienić,a ja jestem pewien,że nie jest całkiem uszkodzony ponieważ jak jest ciepło,jak świeci słoneczko to zaczyna dobrze działać po 2-3 min jazdy,a kiedy zimno to przejadę nawet 30km i nie ruszy.Marzy mi się Audi A4 z solidną japońską elektryką.Niestety elektryka i zawieszenie w naszych A4 nie jest warte ceny jaką się płaci za to auto.

Wejdź na forum viakena i zapytaj o ten licznik, specjalistą jest Grzestv. Ewentualnie jeszcze możesz na elektrodzie popytać, bo to może być faktycznie jakaś usterka procesora.

Ewentualnie na forum Audi Klub Polska zapytaj użytkownika Kobra 7.

Opublikowano
  • Autor

Nie twierdzę,że Audi jest kiepskim autem,bo byłaby to nieprawda.Układ jezdny,silnik,blacha,komfort,wyposażenie to I klasa ale auta tej klasy za tak duże pieniądze nie powinny mieć takich częstych awarii elektryki.

Opublikowano

Nie twierdzę,że Audi jest kiepskim autem,bo byłaby to nieprawda.Układ jezdny,silnik,blacha,komfort,wyposażenie to I klasa ale auta tej klasy za tak duże pieniądze nie powinny mieć takich częstych awarii elektryki.

ok. może masz jakiś naprawdę trefny egzemplarz.

życzę pomyślnego rozwiązania problemu!!!

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem wkońcu problem na elektrodzie.Okazuje się,że to jakiś padnięty procesor Motoroli,który trzeba wymienić.A może by tak do niego dojść i go lekko podgrzać zapalniczką tak jak w radiu Chorus ( problem regulacji głośności mi wtedy zniknął ) ???? http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=627179&highlight=licznik+audi&sid=b991abf587ad2b1b225a8a68f067b355

Opublikowano

A nie mówiłem żeby tam popytać :wink:

Nic nie tracisz, więc możesz spróbować, najwyżej będziesz musiał wymienić i tak już zepsuty licznik. :smile: