Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AWX do AJM korekta softu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukałem w całym necie ale nie mam 100% pewności. Czy Wkładając turbo z AWX (tańsze niż BRD a mała różnica) do silnika AJM trzeba zamontować oczywiście turbo i od strony dolotu redukcję z uszczelką, wąż gumowy zostaje stary, do starego kolektora wylotowego pasuje P&P a jak jest przy wylocie? Proszę potwierdzie co jeszcze trzeba , jak z wężami z oleju? Chciałbym to ogarnąć w 1 dzień. 

Dodatkowo kogo polecacie żeby wprowadzić korektę softu za rozsądne pieniądze po zmianie turbo, aktualnie jest program na ok 140-145 zrobiony przed kupnem w niemczech od 200tys auto jest po sofcie a teraz ma 400tys, silnik zdrowy po drodze były wymieniane pompki z golfa ajm. 

Jeszcze jedno pytanko: może ktoś polecić skąd można dobrą zregenerowaną turbawke AWXa dostać, bo serwisów turbosprężarek ostatnio to coraz więcej...

Edytowane przez Quero

Opublikowano
31 minut temu, Quero napisał:

Witam.

Szukałem w całym necie ale nie mam 100% pewności. Czy Wkładając turbo z AWX (tańsze niż BRD a mała różnica) do silnika AJM trzeba zamontować oczywiście turbo i od strony dolotu redukcję z uszczelką, wąż gumowy zostaje stary, do starego kolektora wylotowego pasuje P&P a jak jest przy wylocie? Proszę potwierdzie co jeszcze trzeba , jak z wężami z oleju? Chciałbym to ogarnąć w 1 dzień. 

Dodatkowo kogo polecacie żeby wprowadzić korektę softu za rozsądne pieniądze po zmianie turbo, aktualnie jest program na ok 140-145 zrobiony przed kupnem w niemczech od 200tys auto jest po sofcie a teraz ma 400tys, silnik zdrowy po drodze były wymieniane pompki z golfa ajm. 

Jeszcze jedno pytanko: może ktoś polecić skąd można dobrą zregenerowaną turbawke AWXa dostać, bo serwisów turbosprężarek ostatnio to coraz więcej...

Dolot i spływ oleju pasuje, wydech pasuje, połączenie z kolektorem jest takie same. Potrzebna Ci redukcja jeżeli chcesz użyć swojego węża, lub cały wąż z AWX. 

Sprężarki nie kupuj regenerowanej, tylko dobrą używkę. Najlepiej szukaj z jakiegoś 2.0- BPW, BLB. Są takie same, a znacznie młodsze.

Opublikowano
  • Autor

Czy prawda to że turbo z BLB jest produkcji Rumuńskiej i z pierwszych roczników są gorsze? Czym sugerować się przy kupnie używki? Sporo tego a na odległość nie ma jak sprawdzić luzu wirnika... Kto z okolicy ogarnie korektę softu?

Opublikowano

Raczej bym się nie sugerował tym, czy jest produkcji rumuńskiej czy włoskiej. Widziałem rozpadnięte włoskie garetty, a sam miałem rumuńską w ajmie, teraz w awxie mam rumuńską z BLB. Patrz żeby była świeża rocznikiem i miała niewielki luz poprzeczny, wzdłużny zerowy. Geometria też powinna leciutko chodzić. Reszty nie jesteś w stanie sprawdzić

Opublikowano
Kto z okolicy ogarnie korektę softu?

A skad jestes ? Jak coś to zapraszam do Otwocka .
Opublikowano
  • Autor

Hej. Spanky slyszalem o Tobie ze robisz dobra robote i czytalem posta na forum ze robiles taki program. Niestety mam do ciebie 3h drogi, ale mam mozliwosc wgrania softu bo kiedys zafindowalem sobie mppsa zeby sciagnac soft w moim i przeanalizowac niemiecka robote. Z wgrywaniem nie mam problemu. Czy byla by mozliwosc uzyskania "gotowca" od Ciebie? Oczywiscie sie dogadamy... zaraz mnie tu objada ze gotowca chce dac ale...

Turbo juz zamowilem z blb z rura od razu.

Pozdrawiam.